Aktivisták követelik, hogy a Környezetvédelmi Ministérium vizsgálja felül a D4-R7 építéséhez felhasznált kavics kitermelését

Sólymos László
Pozsony |

A Vizünkért (Za našu vodu) és a Triblavina polgári társulás követeli a környezetvédelmi minisztériumtól, hogy ellenőrizze a féli és dunahidasi kavicsbánya kitermelését. A kavicsbányák a D4-R7 gyorsforgalmi út építőinek beszállítói.

Az aktivisták szerint illegális a kavicskitermelés, mivel az illetékes állami szervek engedélye nélkül történik, ráadásul szerintük a kavicskitermelés a csallóközi ivóvízkészletet is veszélyezteti. Milan Grožaj, a Triblavina polgári társulás tagja arra figyelmeztet, hogy a kitermelés a föld alatti vízkészlet szintjéig ér le, ami törvényellenes. „A környezetvédelmi minisztériumnak azonnal közbe kellene lépnie, hogy meggátolja a vízkészlet szennyezését, mert a helyzet csak rosszabbodni fog, ha emelkedik a Duna vízszintje. Ezzel együtt fog emelkedni ugyanis, a talajvíz szintje is, elárasztja a kibányászott gödröket és beszennyezi a Csallóközt” – állítja Grožaj. Az aktivisták arra is gyanakodnak, hogy az egyes, a kavics kitermelése után visszamaradt üregeket hulladékokkal töltik fel. Az aktivisták becslése alapján eddig 1,8 millió köbméter kavicsot termeltek ki. November közepén a Triblavina társulás tagjai feljelentést tettek az illegális kitermelés miatt a szenci rendőrségen. Velič Annamária, A Vizünkért társulás tagja a kavicskitermelést egy nyílt sebhez hasonlította, amelyen keresztül a fertőzés az egész testbe bejut. „Ez történik jelenleg a Csallóközben. A talajvíz közel van a felszínhez, a szennyezés eléri az ivóvízforrásokba” – nyilatkozta Velič. Tomáš Ferenčák, a tárca szóvivője azzal érvelt, hogy a környezetvédelmi felügyelet nem tudja felülvizsgálni a kerületi bányahivatal döntéseit, ennek ellenére, hogy már több olyan ellenőrzést is kezdeményeztek, amelyek a hulladékgazdálkodási jogszabályok betartására irányultak, függetlenül attól, legális, vagy illegális kitermelésről van-e szó. „Az ellenőrzések fő célja a felszín alatti vízkészlet megvédése. Amint befejeződnek az ellenőrzések, megtesszük a megfelelő lépéseket“ – nyilatkozta a szóvivő. A Közlekedésügyi minisztérium még november elején kijelentette, az R4-D7 építkezésért teljes mértékben, az építtető, a spanyol konzorcium a felelős, amely kijelentette, az építkezéshez használt anyagok minden szempontból és teljes mértékben megfelelnek minden szabványnak és előírásnak. Arra a kérdésre, megalapozottnak tartják-e az aktivisták feltevéseit a szennyezésről, a spanyol Cintra cég nem válaszolt. (sk,TASR)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?