Kiválósági Ösztöndíj a Selye Egyetem hallgatóinak

Selye János Egyetem
Komárom |

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának 50 hallgatója részesül az idei tanéven a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Alapítványai által támogatott Kiválósági Ösztöndíjban. A pályázatra az alkalmazott informatika, valamint a közgazdaságtan és vállalati menedzsment szakok alap- és mesterképzésben részt vevő nappali tagozatos hallgatók jelentkezhettek, idén első alkalommal.

Az ösztöndíj elnyerését igazoló okleveleket ünnepélyes keretek között vehették át tegnap a hallgatók Dubéczi Zoltántól, az MNB elnöki főtanácsadójától. „A Magyar Nemzeti Bank kiemelt célja, hogy emelje a magyar közgazdasági oktatás színvonalát és növelje az általános közgazdasági műveltséget – mutatott rá előadásában Dubéczi Zoltán. – Ennek érdekében 2015-ben az egyetemi hallgatók részére kiválósági, valamint kutatási és tanulmányi ösztöndíjprogramot indítottunk, amely során első évben 250, idén pedig már 27 magyarországi egyetem 2000 hallgatóját tudunk ösztöndíjban részesíteni. Az általános iskolák felső tagozatos diákjaik, valamint a középiskolások részére pedig képzési programot dolgoztunk ki a közigazgatási alapelvek elsajátítására.” Az MNB idén először terjesztette ki ösztöndíjprogramját a határon túli hallgatókra, elsőként éppen a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve. Folytatásként Erdély, Kárpátalja és a Vajdaság több egyetemét is bevonják a programba. Az MNB az idei tanévben összesen 15 millió forinttal támogatja a Selye Egyetem Kiválósági Ösztöndíjban részesült hallgatóit, akik tegnap a bank által megjelentetett szakkönyveket is kaptak ajándékba. Az előadó felhívta a figyelmet a gyakornoki programjukra is, amelyre határon túli fiatalok jelentkezését is várják.

Dubéczi Zoltán tájékoztatása szerint Magyarországon az MNB jóvoltából már 2100 alap- és középiskola 200 ezer diákja ismerkedik közgazdaság alapjaival, ehhez munkafüzetek, mobil applikációk állnak rendelkezésükre. Úgy vélte, ezt a pénzügyi felvilágosító programot érdemes lenne a felvidéki magyar iskolákban is megvalósítani.

Juhász György, a Selye János Egyetem rektora üdvözölte, hogy intézményük lehet az MNB partnere a Kiválósági Ösztöndíj programban, ami lehetőséget ad a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő, tudományos feladatokat is végző hallgatók támogatására. Reményei szerint ez az ösztöndíj még jobb teljesítményre ösztönzi a hallgatókat, növeli tudományos aktivitásukat és hozzájárul ahhoz, hogy minőségi szakemberekké, esetleg majdani oktatókká, közösségünk példaképeikké váljanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?