Egyre több a csinling-óriáspanda Kínában

*

Folyamatosan növekszik a csinling-óriáspandák populációja Kínában - közölték hétfőn az illetékes hatóságok. A csinling-óriáspandát (Ailuropoda melanoleuca qinlingensis) 2005-ben ismerték el az óriáspanda alfajaként. Koponyája kisebb és kerekebb, orra rövidebb és kevesebb a szőre, mint a sokkal ismertebb szecsuani alfajoknak.

Az északnyugat-kínai Senhszi tartománybeli Hszian hatóságai egy, a csinling-óriáspandákat népszerűsítő hétfői kulturális rendezvényen elmondták, hogy az állatok száma az 1980-as évekbeli 109 egyedről mostanra 345-re nőtt.

A Csinling-hegység természetes határként húzódik Kína északi és déli része között. Senhszi tartomány erdészeti hivatalának vezetője, Hszüe Csien-hszing szerint a hegység területének minden 100 négyzetkilométerére átlagosan 10 csinling-óriáspanda jut.

"Nem csupán az óriáspandák száma növekszik, hanem természetes élőhelyük is szélesedik" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy az állatok élőhelye az 1980-as évekbeli 1037 négyzetkilométerről mostanra 3600 négyzetkilométerre nőtt.

A hétfői rendezvényen bejelentették továbbá Kína új óriáspanda nemzeti parkja Senhszi tartománybeli hivatalának megalakulását, amely szerint a park Csinling-szekciója az 57 ezer négyzetkilométeres Csinling-hegység nagyjából 7,6 százalékát fedi le.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?