Gólzáporos győzelemmel debütált Hapal a szlovák kispadon

Gólzáporos győzelemmel debütált Hapal a szlovák kispadon

Győzelemmel mutatkozott be a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján Pavel Hapal – Hamšíkék 4:1-re verték Ukrajnát Nemzetek Ligája-mérkőzésen a nagyszombati City Arénában.

 

Hapal a Kozák által fegyelmi okok miatt leírt Miroslav Stochot is behívta akeretbe, de Ukrajna ellen nem rakta a kezdőcsapatba.A kapitány elöl Zreľáknak szavazott bizalmat, balhátvédként pedig Hancko szerepelt.

Az ukránok biztos csoportelsőként már kísérletezgethettek is, abentmaradásért játszó szlovákoknak ez nem fért bele.
Öt perc után Hancko jól futott fel, szabálytalankodtak vele szemben, a következő szabadrúgás-figura végén pedig Albert Rusnák fű alatt a hálóba lőtt, a labda meg is pattant – 1:0. A 12. percben Hamšík növelhette volna az előnyt, de bár senki nem zavarta, nem találta el a kaput, a 23. percben pedig Zreľák fejese ment mellé.

A 26. percben Kucka eresztett meg egy nem túl erős lövést, de a kapus Bojko annyira szerencsétlenül ért bele, hogy a saját kapujába ütötte a labdát – 2:0. Kucka lent maradt a gól után, s végül hordágyon vitték le, le is kellett cserélni.
A szlovákok jóval aktívabban játszottak, a szünetig már 4:0 is lehetett volna az eredmény. Az ukránok játékát látva volt, aki feltette a kérdést: hogyan lehetett eddig ez a csapat százszázalékos?

A vendégek a második félidő elején szépítettek: Karavajev beadása után Konopljanka lőtte ki kapásból a felső sarkot – 2:1. Nem kellett sokáig várni a szlovák válaszra, Hamšík szabadrúgása után Pekarík a kapufát találta el, majd Rusnák belőtte a labdát Zreľáknak, aki laza mozdulattal a hálóba sarkazott – 3:1. A lendületben lévő szlovákok nem álltak le, a 61. percben Mak a tizenhatoson kívülről, jól helyezett lövéssel talált be – 4:1.

Húsz perccel a vége előtt Mak helyett Stoch állt be, a közönség nagy tapssal fogadta a visszatérőt. Az ukránok szépíthettek volna, de a 78. percben kimaradt egy óriási helyzetük, Cigankov állt közel a gólhoz.
A hosszabbításban még egy önkapufát is rúgtak az ukránok, Sztepanyenko felszabadítórúgása sült el majdnem rosszul.
A szlovákok hétfőn Csehországgal játszanak Prágában, az a meccs dönt majd a bentmaradásról a B divízióban.

 

Érdekes

Szlovákia – Ukrajna 4:1 (2:0)

Góllövők: Rusnák (6.), Kucka (26.), Zreľák (52.), Mak (61.), ill. Konopljanka (47.)

Sárga lap: Greguš, ill. Burda, Sztepanyenko.

Játékvezető: Dabanovic (montenegrói), 9764 néző.

SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarík, Škrtel, Škriniar, Hancko – Greguš – Rusnák, Kucka (30. Bero), Hamšík, Mak (69. Stoch) – Zreľák (82. Ďuriš).

UKRAJNA: Bojko – Karavajev, Burda, Krivcov (14. Placun), Matvijenko – Zincsenko, Sztepanyenko, Malinovszkij – Konopljanka (64. Saparenko) – Cigankov, Borjacsuk (62. Kovalenko).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?