Orbán Viktor is ott járt a MOL Akadémia megnyitóján

Világi Oszkár Orbán Viktor
Dunaszerdahely |

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is jelen volt Dunaszerdahelyen a MOL Akadémia ünnepélyes megnyitóján. 

A magyar állam összesen 2,4 milliárd forinttal (7,45 millió euró) támogatta az akadémia létrejöttét, ebből 1 millió eurót a Bethlen Gábor Alaptól, a fennmaradó összeget pedig az MLSZ-en keresztül kapta meg a DAC, illetve annak utánpótlás-nevelő intézménye, a MOL Akadémia.

„Segíteni nem azt jelenti, hogy területet megjelölni. Szomorú vagyok, ha valaki rossz szándékot lát a segítségnyújtás mögött – mondta Világi újságírói kérdésre a megnyitót megelőző sajtótájékoztatón, ahol felmerült, hogy Orbán Viktor a futballra nyújtott támogatásokkal "jelöli meg" a területét a Kárpát-medencében. Világi hozzátette, arra, hogy miért is támogatja a magyar állam a határon túli futballt, kétféleképpen lehet válaszolni: közgazdaságilag és magyarként, mert egyrészt a szlovákiai magyarok is sok pénzt hagynak Magyarországon, hiszen ott vásárolnak, fogyasztanak, másrészt pedig a DAC magyar játékosoknak is lehetőséget ad, akik a magyar válogatott hasznos tagjai lehetnek, mint például Kalmár Zsolt, aki az egyik legjobb ember volt a pályán a magyar-észt Nemzetek Ligája-találkozón.  

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?