Magabiztosan győztek a magyarok, Kalmár gólpasszt adott

willi orban
Budapest |

A magyar labdarúgó-válogatott 2:0-s győzelmet aratott az Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában. A gólokat Orbán és Szalai szerezte, a magyar csapat egyik legjobbja a DAC középpályása, Kalmár Zsolt volt.

A magyar válogatottnak több veszteséggel is meg kellett birkóznia a meccs előtt: Marco Rossi szövetségi kapitányt eltiltották, mert az előző mérkőzésen szidta a bírókat, aztán sérülés, illetve betegség miatt sorra kidőlt Sallai Roland, Fiola Attila, Ugrai Roland, Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő és Gazdag Dániel.

A kezdőcsapatban nem szerepelt a keretbe visszahívott Dzsudzsák Balázs, és kimaradt Kleinheisler is, pályára lépett viszont Kalmár Zsolt.

Az észtek bátran kezdtek, az első percektől letámadták a magyar válogatottat, az 5. percben veszélyes helyzetben mentett Dibusz, bár végül a játékvezető kifelé fújt. A 8. percben viszont Kalmár szögletére Willi Orbán jól ugrott fel, és vezettek a magyarok – 1:0. Négy percen belül lehetett volna kettő is, az észt kapus a kapujából oldalra kifutva pont Nagy Dominikhoz passzolt, aki észre is vette, hogy üres a kapu, de Aksalu visszaért, és vetődve védett. Egy perccel később Kalmár próbálkozott futtából. A 19. percben az észt kapus ismét rosszul passzolt, Szalaihoz került a labda, de épp rossz irányba volt fordulva, így nem tudta kihasználni az alkalmat. A 26. percben Korhut lövése erőtlen volt. A 33. percben Baráth beívelése után Nagy Dominik lőtt kapásból, az észt kapus csak tehetetlenül nézett a labda után, de az végül elkerülte a kaput.

A magyarok lendületesen játszottak, Kalmár sokat vállalt, be is jöttek a cselei, jó labdákat is adott, de ment a játék Kovácsnak és Nagy Dominiknak is. Három perccel a szünet előtt éppen Nagy Dominik lőtt egy szép akció végén, de az észt kapus megkaparintotta a labdát.

A második félidő is nagy magyar helyzettel kezdődött, Kalmár szabadrúgásból ismét Orbán fejére varázsolta a labdát, de a kapus kiütötte. A 62. percben a DAC játékmestere remek labdával találta meg Nagy Dominikot is, de ő rosszul találta el a labdát.

A 64. percben a Marco Rossit helyettesítő Cosimo Inguscio cserélt: Nagy Dominik helyett Dzsudzsák állt be, akit üdvrivalgás fogadott a lelátókról. Öt perccel később az észt védelemben zavar állt be, a kapus és a védő egymásra vártak, a labda Szalaié lett, aki a hálóba fejelt – 2:0! A Hoffenheim csatárának ez volt a 18. gólja a nemzeti csapatban.

Az utolsó hét percre Kalmár helyére Kleinheisler állt be, a DAC játékosát joggal tapsolták meg a levonuláskor, mert eddigi legjobb meccsét játszotta a válogatottban.

Egy perccel a lefújás előtt Dzsudzsák is gólt lőhetett volna, Böde megindulása után Kleinheislertől kapott jó labdát, de a kapu mellé bikázott.

A hosszabbításban egy észt is betalált, de az eredmény nem változott – egy vendégdrukker befutott a pályára, és a döbbent Dibusz kapujába gurította a labdát. A „gólszerző” térden csúszó gólörömöt is bemutatott, aztán hagyta, hogy a biztonságiak kivezessék.

A magyarok győzelmével már biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is a harmadik helyen végeznek a csoportjukban. (Ez még nem jelent biztos bentmaradást, mert a C divízióból a legrosszabb csoportharmadik is kiesik.)

Érdekes

Magyarország – Észtország 2:0 (1:0)

Góllövők: Orbán (8.), Szalai (69.).

Sárga lap: Pátkai, ill. Pikk, Anier, Antonov.

Játékvezető: Jorgji (albán).

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Ádám, Pátkai – Nagy Dominik (64. Dzsudzsák), Kalmár (83. Kleinheisler), Kovács – Szalai (76. Böde).

ÉSZTORSZÁG: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Dmitrijev, Antonov – Ojamaa (60. Zenjov), Vassiljev (82. Purje), Luts (77. Puri) – Anier.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?