Hiánycikk a befejező csatár Nagybalogon

nagybalogiak
Nagybalog |

A nagybalogiak egykoron a IV. ligában rúgták a bőrt, de kiestek, és egyre inkább csúsztak lefelé. 2012-ben önként kijelentkeztek az V. ligából. Jelenleg a rimaszombati területi bajnokság VI. ligájában szerepelnek, és az őszi idényt listavezetőként zárták.

„Eddig még mindig talpra álltunk. Nemrég még a járási második vonalban játszottunk. A 2016/2017-es szezonban a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában küzdöttünk a bajnoki pontokért, de csapnivaló teljesítményünk folytán kiestünk. Akkoriban akadtak olyan meccsek, hogy két számjegyű vereségekkel vonultunk le a pályáról. Tavaly a területi bajnokságban sem sziporkáztunk, és az utolsó előtti helyen végeztünk” – tájékoztatott Erdődi József nagybalogi klubmenedzser, aki Kovács Gyula klubelnökkel közösen látja el a teendőket.

A hajdanán kiváló kapus kisebb-nagyobb megszakításokkal immár huszonhárom éve vállal szerepet a Rimaszombattól mindössze tizenegy kilométerre fekvő, ezerkétszáz lakosú település fociéletének színpadán. „Az elmúlt szezonban voltak olyan összecsapások, hogy csak kilenc-tíz játékost tudtunk összekaparni. Abból a keretből mára csak ketten-hárman maradtak hírmondónak. Fazekas Péter edzőnknek sikerült megszólítani a tinédzserkorú labdarúgókat is, így nemegy edzésen több mint húsz játékos is részt vett. Az alakulat átlagéletkora huszonegy év, ilyesmivel kevesen dicsekedhetnek a környéken. Seres Zoltán, Pisár Mátyás és Vas Róbert épp hogy csak betöltötték a tizenhetet, s már helyet követelnek a kezdőben. Több meccs előtt annyi focistánk jelent meg a pályán, hogy még szerelés sem jutott mindenkinek. Ügyelünk viszont arra, hogy fokról fokra valamennyien lehetőséghez jussanak. Munkánkat hathatósan támogatja a községi hivatal” – árulta el a menedzser.

Sajnos az idényzáró meccs nem az elképzeléseik szerint alakult, ugyanis a jolsvaiak otthonában 5:1-es vereséget könyvelhettek el.

„Ez volt a második vereségünk az idényben. Az őszi évad elején Klenócon kaptunk ötöt úgy, hogy egyet sem rúgtunk. Mindkét megmérettetés hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Nem használtuk ki a helyzeteket, és nagyon buta gólokat kaptunk. Sajnos nincsenek vérbeli befejező csatáraink. A bajnokságban mindössze tizenhét gólt sikerült összehozni, a legeredményesebb gólvágónknak a harmincöt esztendős középpályásunk, Tóth Gábor bizonyult” – részletezte a sportvezető.

A szurkolók is időben érzékelték, hogy érdemes a nagybalogiak mérkőzéseire kilátogatni. Nem ment ritkaságszámba, hogy a hazai találkozóikra több mint százan voltak kíváncsiak, és a drukkerek idegenbe is elkísérték kedvenceiket. „Szombaton évadzárót tartottunk. Két csapatot alkotva mérkőztek meg egymással a fiúk, utána pedig kötetlen baráti beszélgetés, majd kihagyhatatlan gulyásparti következett. A téli szünet meglehetősen hosszadalmas lesz, mivel a tavaszi nyitómeccsre csak április vége felé kerül sor. Sajnos a környéken kevés a jó képességű alakulat, ezért roppant nehéz lesz ellenfeleket biztosítani az előkészületi meccsekre. Mindenesetre kellőképpen rá kell hangolódnunk a folytatásra, mivel a táblázaton pusztán egy ponttal előzzük meg a klenóciakat” – nyomatékosította Erdődi József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?