Nyílt napok a Selye János Gimnáziumban

Selye János Gimnázium
Komárom |

Nyílt napokat tartanak november 20-21-én a Selye János Gimnáziumban, amelyre az alapiskolák 9. évfolyamos diákjait és kísérőiket várják. A mintegy másfél órás bemutató során az érdeklődők tájékoztatást kapnak a gimnáziumban folyó oktatásról, a szakkörökről, az iskolán kívüli tevékenységről, az érettségi rendszerről és a továbbtanulási lehetőségekről. Míg a diákok óralátogatáson vesznek részt, addig a szülők a pedagógusokkal beszélgethetnek, és választ kaphatnak kérdéseikre. Kedden két turnusban, 8-kor és 10 órakor, szerdán 8 órakor fogadják a csoportosan, vagy egyénileg érkezőket. Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mintegy 150 tanulót és 100 kísérőt várnak a nyílt napokra.

A Selye János Gimnázium a tanulmányi eredményeket tekintve már harmadik éve az első helyen áll Nyitra megye 96 középiskolájának ragsorában, a sportversenyeket tekintve pedig a második. Andruskó Imre igazgató elmondta, a következő tanévben 4 osztály nyitására kaptak engedélyt a fenntartótól, Nyitra megyétől, 100 diákkal, emellett a nyolcosztályos képzésben egy prímót indítanak 22 diákkal. „Az első három évfolyamban kötött tarterv szerint folyik az oktatás, negyedikben viszont 10 óra a választható tantárgy, kétszer 4, és egyszer 2 tanóra leosztásban. Ez lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy azokra a tantárgyakra erősítsenek rá, amelyből felvételizniük kell az egyetemre, illetve amikre ott szükségük lesz – fejtette ki az igazgató. – Az angol, mint főnyelv mellett németet és spanyolt választhatnak a diákok. Tanáraink évente szerveznek tanulmányi utakat angol, német és spanyol nyelvterületre is. Elsőben és másodikban emelt óraszámban, hetente háromszor van testnevelés, mert fontosnak tartjuk, hogy minél többet mozogjanak is a gyerekek.”

A hatályos jogszabályok szerint három tantárgyból, magyarból, szlovákból és matematikából van írásbeli felvételi; ez alól csak azok mentesülnek, akik a kilencedikesek központi tudásszint-felmérése során mindhárom tárgyból 90 százalék feletti eredményt érnek el. A felvételin elért pontszámokon kívül figyelembe veszik a 8. évfolyam év végi és a 9. évfolyam félévi bizonyítványában szereplő jegyeket, valamint a versenyeredményeket is. (vkm, PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?