Rossi nélkül a bennmaradásért

Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott az eltiltott szövetségi kapitány, Marco Rossi nélkül, viszont újra nézők előtt lép pályára ma este (20.45) az észtek ellen a Nemzetek Ligája C diviziójában az Üllői úton.
 

Az olasz szakvezető az 1:0-ra elvesztett görögországi összecsapáson viselkedett sportszerűtlenül, ezért az európai szövetség (UEFA) két mérkőzésről eltiltotta – egyet azonban felfüggesztett –, így a kispadról a másodedző Cosimo Inguscio irányítja a csapatot.
A szurkolókra viszont ezúttal számíthat a magyar válogatott: míg a görögöket zárt kapuk előtt fogadta, addig az észtek ellen a Groupama Aréna lelátóin ott lehetnek a nézők. A csapatnak szüksége is lesz a támogatásra, mivel a feljutást jelentő első helyet már biztosan nem érheti el, viszont a kiesés fenyegeti.


Vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe kerülne a magyar együttes, mivel akkor a győztes észtek nemcsak pontszámban érnék utol, hanem jobb egymás elleni eredményükkel meg is előznék, mert Tallinnban 3:3-as döntetlent játszottak egymással a felek. A kevesebb, mint hatgólos döntetlen viszont már Szalaiéknak kedvezne az egymás elleni eredmények miatt, így azzal elkerülnék a biztos kiesést jelentő utolsó, negyedik helyet.


A magyar válogatott jelenleg négy ponttal a harmadik csoportjában, s egy győzelemmel versenyben maradna a hatpontos görögökkel a bennmaradást jelentő második helyért. A harmadik hely ugyanis nem ér biztos tagságot a C divízióban. Ennek oka, hogy a harmadik vonal három négy- és egy háromcsapatos csoportból áll, így a három negyedik helyezett mellett a legrosszabb csoportharmadik is kiesik.
Ugrai Roland bokasérülést szenvedett a válogatott kedd esti edzésén, ezért kihagyja a mai összecsapáson. A görög Atromitosz csatára biztosan nem így képzelte el 26. születésnapját. Rajta kívül a Freiburgban játszó Sallai Roland és Videotonban futballozó Fiola Attila is harcképtelen.


Gulácsi Péter szenzációs formában várja a mai meccset, az RB Leipzig kapusa a bajnokságban már 540 perce nem kapott gólt. „A Bundesligában hat, kapott gól nélküli meccsel mi vagyunk az élen. Ez nyilván olyan mutató, ami egy kapusnak vagy egy védőnek – gondolok itt Willire (Orban) – önmagában is nagyon fontos. Lipcsében sem egyik napról a másikra történt, hogy idáig eljutottunk, hogy stabilizálódott a csapatunk. Bízom benne, hogy ez a válogatottnál is sikerül” – mondta Gulácsi Péter az M4 Sportnak, arra utalva, hogy négy NL-meccs után hat kapott góllal áll a magyar együttes, melynek legutóbb tavaly októberben, Feröer ellen maradt érintetlen a hálója.
Holman Dávid, a pozsonyi Slovan 25 éves középpályása bízik benne, hogy szóhoz jut a válogatottban: „Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nagyon várom már a mérkőzéseket. Ahogy minden játékosnak, nekem is álmom, hogy bemutatkozhassak a nemzeti csapatban, ha lehetőséget kapok, mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmat.”


A magyar keretből kilenc játékosnak is oda kell figyelnie a sárga lapokra, újabb figyelmeztetés esetén nem játszhatnak a finnek ellen. Az idén első alkalommal kiírt sorozatban két sárga lap után jár automatikusan egymeccses eltiltás. A védelemből csak Kádár Tamásnak és Lovrencsics Gergőnek kell vigyáznia, a középpálya azonban nagyon megritkulhat a finnek ellen: Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Kovács István, Nagy Ádám és Pátkai Máté eshet ki egy újabb sárga lappal. A támadósorból Nagy Dominik mellett Szalai Ádám kapott már ilyen jellegű figyelmeztetést. 


„Nem lenne katasztrófa, ha kiesnénk a C Divízióból, de egyelőre nem gondolok erre. Ha a csoport legerősebb válogatottjaként ilyen helyzetbe kerülnénk, az súlyos lenne. Természetesen harcolni fogunk – nyilatkozta Martin Reim, észt szövetségi kapitány. – Mivel három hónap alatt egy teljes versenyt le kell játszani, nagyon fontos, hogy a játékosok milyen pillanatnyi formában vannak. Sajnos számunkra ez volt a legrosszabb időszak, hiszen Ragnar Klavant nem is tudtuk használni, de most Mattias Käit és Karol Mets is sérült.”
A magyar válogatott eddig ötször csapott össze Észtországgal, 3 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség a magyarok mérlege, a gólkülönbség 14:5.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?