Naszvadon adják át a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat

Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj
Naszvad |

November 17-én, szombaton rendezik meg a komáromi járásbeli nagyközség kultúrházában a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj díjátadó gáláját.

 

Immár hetedik alkalommal díjazzák a népzene, a komolyzene és a könnyűzene világából érkezett hazai magyar zenészeket, előadókat. A gálaműsort minden évben más-más helyszínen tartják, az alapítók régi adósságukat törlesztik azzal, hogy idén Naszvadra esett a választás, hiszen itt született a díjalapítás gondolata Lábszky Olivér zenész ötlete nyomán.

Ezúttal az alábbi kategóriákban hirdetnek győztest: az év könnyűzenei együttese, az év világzenei előadóművésze, az év komolyzenei előadóművésze, az év hagyományőrző népi zenekara, valamint életműdíj.

 

Kapcsolódó cikkünk

A Harmónia Kuratórium most először nem titkos szavazással, hanem közös szakmai vita alapján hozott döntést. Már közzétették az idei díjazottak névsorát is: História (Az év könnyűzenei együttese), Madarász András (Az év világzenei előadóművésze), Skuta Miklós (Az év komolyzenei előadóművésze), Tóbisz Titusz (Az év komolyzenei előadóművésze), a Buzitai Citerazenekar (Az év hagyományőrző népi zenekara), Kazán József (Életműdíj). A hagyományoknak megfelelően a gálán elsősorban a korábbi Harmónia-díjasok, illetve valamilyen formába sikeres, egyedi előadóművészek, együttesek, zenei formációk lépnek fel. Idén a Pósfa zenekar, Ballán Viktória, Emmer Péter, Várady Andreas, a Jóvilágvan, Takács Bálint és a Viza citerazenekar rövid műsorát láthatja a közönség. A gálaestet élőben lehet követni a www.harmoniadij.sk/ dijatado-galaest honlapon. A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj alapítói: Lábszky Olivér, a Csemadok naszvadi alapszervezete, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, valamint a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?