Királyfiakarcsán megújult a képviselő-testület

helyhatósági választások
Királyfiakarcsa |

Az idei választást ugyanis Wurczell Zoltán, a Híd és MKP közös jelöltje nyerte meg.

 

Kő kövön nem maradt a királyfiakarcsai képviselőtestületben a helyhatósági választás után. Egy képviselő kivételével mindenkit lecseréltek a választók. Az előző polgármester, a független Gányovics Jana, 2010ben Csiba János smeres jelöltet váltotta a polgármesteri hivatalban. 2014-ben ismét nagyon szoros volt a küzdelem közte és Kiss Márta hidas jelölt között, amikor csak 39 szavazaton múlt Gányovics győzelme. A két választási időszak után most tőle is búcsúznak a falu polgárai. Az idei választást ugyanis Wurczell Zoltán, a Híd és MKP közös jelöltje nyerte meg.

 

Kapcsolódó cikkünk

Hárman indultak a polgármesteri posztért, Gányovics Jana független, Dohorák Szilvia független és Wurczell Zoltán Híd–MKPjelölt. Wurczell toronymagasan verte ellenfeleit, és győzött 343 szavazattal a második Gányovics Jana előtt, aki 226 szavazatot kapott. Dohorák Szilvia 63 szavazattal a harmadik lett. Wurczell nagyon merész programmal szállt harcba, amelynek első pontja a szennyvízhálózat kiépítése, de olyan nagy beruházásokat is tervbe vett, mint a községi hivatal, a posta és a kultúrházak felújítása, mivel a királyfiakarcsai önkormányzathoz tartozik még Erdőhát, Damazér-, Etre-, Solymosés Kulcsárkarcsa is.

A héttagú testületbe kétszeres volt a túljelentkezés, és a régi képviselők közül csak Puha Tibor független jutott be. Három képviselő, Gulázsi Gabriella, Csiba Ferenc és Horváth Csaba az MKP színeiben, Fehér Tamás, Kiss Tamás és Urhoffer György pedig hidas képviselőként fogja a lakosok érdekeit szolgálni az elkövetkező négy évben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?