Az újságírók elutasítják Fico támadásait

Robert Fico
Pozsony |

Az újságírók és a médiában dolgozók felhívásukban elutasítják Robert Fico támadásait.

 

Fico a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezőinek kihallgatása kapcsán ismételten komédiásoknak nevezte az újságírókat, és azt üzente nekik, hogy pártja szeretné megnyerni a parlamenti választásokat is, hogy „a sok újságíró-bohócot megüsse a guta". Ezt mindössze pár órával azt követően nyilatkozta, hogy információk jelentek meg Tisztességes Szlovákia kezdeményezőinek kihallgatásáról.

Ez a kijelentés nem csak az ítélőképesség teljes elvesztését mutatja, hanem a Ján Kuciak és Martina Kušnírová családjával szembeni cinizmusról is árulkodik. Valamint azon újságírókkal szembeni megvetést is mutatja, akik a kollégájuk meggyilkolása óta is kutatják az igazságot a maffiaügyekkel kapcsolatban.

 

Az újságírók nélkül ma nem tudnánk, hogy Ladislav Bašternák adócsalást követett el, hogy Marian Kočner évekig kibújt a vizsgálat alól. Nem volnának információink arról, hogy Robert Kaliňák részt vett a vietnámi diplomata elrablásában, ahogy azt sem, hogy Robert Fico évekig úgy irányította az országot, hogy ezek a bűnözők tevékenykedhetnek.

Robert Fico verbálisan támadja az újságírókat, és éppen november 17-e előtt teszi ezt, amikor arra emlékezünk, hogyan harcoltunk a szabadságunkért és a szólás- és gyülekezési szabadságért.

"Elutasítjuk Robert Fico újságírók elleni támadásait. Egy gyilkosság bőven elég volt" - írják az újságírók közleményükben.

Kapcsolódó cikkünk

Ficot a Tisztességes Szlovákiért mozgalom szervezőinek sértegetése miatt az Európai Újságírók Szövetségének szlovák szekciója is elítélte. Szerintük „egy demokratikus államban a média párbeszédet folytat a hatalommal, ellenőrzi a politikai hatalom működését, ezért ha valaki háborút akar folytatni a médiával, az csak azt bizonyíja, hogy az illető nem lát túl az orra hegyén".

A nyilatkozatot több mint 300 újságíró írta alá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?