Peter Paška tovább irányíthatja Galántát

Peter Paška
Galánta |

Peter Paška jelenlegi polgármesternek szavaztak bizalmat a lakosok az önkormányzati választásokon. Az MKP-nak az eddigi nyolc helyett két képviselője lesz a testületben.

 

Galántán a választásra jogosultak 38,52 százaléka szavazott, a járási székhelyen egy százalékkal volt alacsonyabb a részvétel, mint négy évvel ezelőtt. A függetlenként indult Paškának négy kihívója volt, köztük Takáč Zsolt, a város visszahívott alpolgármestere, és Lucia Galambosová, aki Paška ciklusa elején a polgármester bizalmasa volt, de később ő is kegyvesztett lett. Zuzana Gauliederová, a tragikusan elhunyt városi képviselő, František Gaulieder özvegye, valamint Katarína Štefunková is indult a polgármesteri székért. A régi-új polgármester jelentősen növelte támogatottságát, közel kilencszáz szavazattal többet kapott, mint 2014-ben. Akkor 1483 vokssal nyert, ez most csak a harmadik helyre lett volna elég. Takáčnak nem volt esélye megszorongatni a polgármestert, Paška 2377 szavazata mögött jócskán lemaradva, 1758 vokssal lett a második. Galambosová 456, Gauliederová 392, Štefunková 222 szavazatot kapott. Az újraválasztott polgármester vádlottként szerepel a neogótikus kastély felújításával kapcsolatos gazdasági csalás ügyében és nem ez az egyetlen folyamatban lévő eljárás ellene. Első fokon a járásbíróság három év szabadságvesztésre ítélte, három évre felfüggesztve, de fellebbezett, ezért az ítélet még nem jogerős, az ügy a kerületi bíróságon folytatódik. Ha a fellebbviteli bíróság is bűnösnek találja, rács mögé kerül, és akkor új választást kell kiírni Galántán.

 

Kapcsolódó cikkünk

Az elmúlt négy év a polgármester és a képviselő-testület közötti csatározásról szólt. Mostantól valamivel könnyebb lehet Paška dolga, a tizenöt független képviselő közül öt – köztük Miroslav Psota, a városi hivatal vezetője – a polgármester csapatában indult. Az SNS képviselője is bizalmat kapott a választóktól, a nemzetieknek a Hídhoz hasonlóan egy képviselőjük lesz a jelentősen átalakuló plénumban.

Galánta képviselő-testülete

Peter Zelinka (független), Peter Černý (független), Fridrich Psota (független), Marsall János (MKP), Peter Kolek (független), Takáč Zsolt (független), Juraj Bottka (független), Štefan Marczibányi (független), Miroslav Psota (független), Bíró László (MKP), Peter Závodský (független), Ervín Chomča (Híd), Augustín Popluhár (független), Peter Tomič (független), Szelle Zoltán (független), Vladimír Danko (független), Marta Vajdová (független), Andrej Tábori (független), Milan Bičan (független)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?