Újabb holttesteket találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén

kaliforniai tűzvész
Washington/Chico/Paradise |

Újabb 14 holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén, és ezzel 23-ra nőtt a halálos áldozatok száma - közölte helyi idő szerint szombaton a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

 

A holttestekre szombaton bukkantak rá, három nappal az erdőtűz keletkezése után. Az áldozatok közül többen épületekben vagy gépkocsikban rekedve haltak meg.

A tűzvész csütörtökön kezdődött a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és eddig több tízezer hektárnyi területet perzselt fel.

A 26 ezer lakosú Paradise kisváros szinte teljesen megsemmisült, 6700 épület - jórészt lakóház - vált a lángok martalékává. Kétezer tűzoltó küzd a lángok ellen, egyelőre csekély sikerrel. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

 

Donald Trump amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Butte, Los Angeles és Ventura megyében, és utasítást adott arra, hogy szövetségi forrásokat bocsássanak rendelkezésre a katasztrófavédelemre és a károk felszámolására.

Az erdőtüzek tekintetében az idei év volt az egyik legsúlyosabb az Egyesült Államok legnépesebb államában, több tűzvész pusztított, de a mostani az AP hírügynökség szerint a harmadik legsúlyosabb Kalifornia történetében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?