GALÉRIA: Bezártak a szavazóhelyiségek, elkezdődött a szavazatok számolása

urnazaras
Pozsony |

A választási helyiségeket bezárták, a bizottságok elkezdték a szavazatok megszámolását. Az önkormányzati választások különösebb problémák nélkül zajlottak, néhány panasz azonban volt.

A választásokat és a politikai pártok finanszírozását ellenőrző állami bizottságnak a szavazatvásárlás gyanújával, a kampánycsend megsértésével, valamint a szavazókörök bizottságaival kapcsolatos elégedetlenségekkel kellett foglalkoznia. A nap folyamán egyes községekben incidensekre is sor került. Például Lozornón (Lozorno) állítólag furgonokkal szállították a romákat a választásokra, a Luník IX romatelepen pedig a választások megszakítására került sor.

A biztonságot és a választások nyugodt végbemenetelét a rendőrök biztosították. Denisa Baloghová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a választások idején a rendőrséghez több panasz is érkezett a polgároktól. Ezek főleg a választások előkészítésének a lehetséges megzavarásával voltak kapcsolatosak, illetve a kampánycsend megszegésével és a szavazatvásárlással.
 

A választások idején több mint 6000 választási helyiség várta a szavazókat az országban. Ezeken a választásokon - a korábbi választásokhoz képest - két órával több idő állt a szavazók rendelkezésre a voksoláshoz. A választóhelyiségek este tíz óráig voltak nyitva.
A nem hivatalos, előzetes eredményeket a Statisztikai Hivatal fogja nyilvánosságra hozni a www.volbysr.sk honlapon. (TASR)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?