Tornán és Nagyidán szavazatvásárlás miatt tettek bejelentést

helyhatósági választások
Nagyida/Szepsi/Torna |

Kováč Imre, a Kassa-vidéki választási bizottság alelnöke szerint Szepsiben és a környékbeli településeken meglepően nagy a csend. Az ellenőrzött települések többségében mindent rendben találtak. Tornán és Nagyidán szavazatvásárlás miatt tettek bejelentést, a rendőrség már megtette a kellő lépéseket.

„A jelöltek számát tekintve Szepsiben meglepően nagy a csend. Tornán és Nagyidán szavazatvásárálás gyanúja miatt tettek nálunk bejelentést, ezért mindkét helyre kimentünk. Mindkét ügyet átvette a rendőrség” – nyilatkozta lapunknak a Kassa-vidéki választási bizottság elnöke. Amint azt helyi forrásból megtudtuk, Tornán állítólag öt euróért árulták a szavazatokat. „A választási bizottság ellenőrzése után a NAKA munkatársai is a helyszínre érkeztek. A bejeltentést végül visszavonták, mert senki sem volt hajlandó tanúskodni. A szavazatvásárlással vélhetően az ellenjelöltek próbálták egymást megfélemlíteni” – nyilatkozta lapunknak egy neve elhallgatását kérő tornai lakos. Köteles László, a városi választási bizottságá tagja szerint Szepsiben megközelítőleg 30-40 százalékos részvételi arányra lehet számítani. „A reggeli órákban volt egy nagyobb hullám, aztán késő délután ismét elindultak az emberek voksolni, de továbbra is várjuk a szavazókat. Bodolló városrészben valamivel jobb a helyzet, ott nagyjából 45 százalék között mozog a választópolgárok részvételi aránya” – mondta Köteles.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?