Két bajnokin kilenc pontot vesztettek a csallóközcsütörtökiek

Zsinórban tíz párharcot nyertek, két héttel ezelőtt még nyolc pont előnnyel álltak az élen a dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligájában a csallóközcsütörtökiek. 

Két bajnokin azonban kilenc pontot vesztettek...

Lássuk a tényeket. A 11. fordulóban a nagypakaiak elleni idegenbeli mérkőzés 59. percében 1:1-es állásnál a listavezető futballistája, Filip Verdun inzultálta a játékvezetőt, aki egyből véget vetett a találkozónak. A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottsága a Nagypaka–
Csallóközcsütörtök találkozót 3:0-s eredménnyel kontumálta. A fegyelmi bizottság a bíróverő labdarúgót 12 hónapos eltiltással, a klubot 300 eurós pénzbírsággal sújtotta. A bajnokság végén a vétkes csapattól 3 pontot levonnak. Továbbá a klubot kizárták a sportszerűségi versenyből, ennek értelmében a csallóközcsütörtökiek a területi szövetség téli teremtornáin sem szerepelhetnek. A felnőttek csapata egy éven keresztül nem játszhatja hazai bajnoki mérkőzéseit vasárnap délután. 

„Sajnáljuk a történteket, melyek beárnyékolják jó hírnevünket. Elítéltük fegyelmezetlen futballistánk cselekedetét, egyébként tőle időközben már elköszöntünk. A jövőben mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló incidensre ne kerülhessen sor. Elemeztük a történteket. Játékosaink előtt nyomatékosítottuk: a jövőben nem toleráljuk a fegyelmezetlenségeket. Ne a játékvezetővel foglalkozzanak, egyedül a játékra koncentráljanak. Ha kell, pénzbüntetéssel is kordában tartjuk őket” – nyilatkozta a büntetéshalmazt követő intézkedésekről Nagy Róbert, a csallóközcsütörtökiek klubelnöke. 

A csallóközcsütörtökiek múlt vasárnap immár a zöld gyepen is buktak, a 12. fordulóban a szentmihályfaiak 1:0-s győzelmüknek köszönhetően raboltak tőlük három pontot. „Akár azt is mondhatnám, hogy egyszer minden sorozatnak vége szakad. Szerintem az elmúlt napok történései rányomták bélyegüket a fiúk teljesítményére. Jobbára a két tizenhatos közt zajlott a csata, a vendégek egy kontrából vezetést szereztek, mi viszont gólképtelenek voltunk. Játékosaiknak azt mondtam, ez nem a mi napunk volt. Még nincs semmi veszve, fel a fejjel! Remélem, vasárnap a felsőpatonyiak otthonában visszatérünk a győztes útra” – bizakodott a klubelnök. 
Ha már most figyelembe vesszük a bajnokság befejezése után levonásra kerülő három pontot, akkor a tabellán a somorjai STK-fakó egy ponttal előzi meg a csallóközcsütörtökieket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?