Visszaszólt Trumpnak egy riporter, mire megvonták a sajtóakkreditációját

Jim Acosta

Felfüggesztette a Fehér Ház Jim Acostának, a CNN tudósítójának akkreditációját, miután heves szócsatába keveredett Donald Trumppal az elnök szerdai sajtótájékoztatóján. A CNN szerint a döntés precedens nélküli.

Acosta, aki nem először szócsatázott Trumppal, azzal váltotta ki az amerikai államfő haragját, hogy az Egyesült Államok déli határához tartó menekültkaravánról kérdezte. A CNN fehér házi tudósítója kérdőre vonta Trumpot, hogy miért minősítette a karavánt inváziónak. Az elnök nem volt hajlandó kielégítő választ adni a kérdésre, és elfordult Acostától, aki viszont ezt nem hagyta annyiban, és tovább kérdezett

 "Elég volt!" - ismételte ezt követően Trump, majd türelmét végleg elveszítve felszólította a riportert, hogy tegye le a mikrofont. A Fehér Ház egy női alkalmazottja megpróbálta elvenni Acostától a mikrofont, aki viszont eleinte ellenállt.

"A CNN-nek szégyellnie kellene magát, hogy náluk dolgozik. Maga egy faragatlan, szörnyűséges figura, és nem kéne a CNN-nél dolgoznia"

- mondta Acostának Trump.

A mikrofon egy másik tudósítóhoz került, de Acosta ismét felállt, és a Trump bírálóinak küldött csőbombákról kérdezett.

"Üljön le. Amikor álhíreket terjeszt, amit a CNN gyakran tesz, maga a nép ellensége" - reagált Trump. 

Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő közleményében azzal indokolta az akkreditáció megvonását, hogy a CNN tudósítója "rátette kezét" a mikrofonért nyúló fiatal fehér házi gyakornoknőre. 

Az esetről készült felvételeken az látható, hogy a helyzet hevében Acosta hirtelen ráfog a hölgy karjára. 

A CNN közleményben állt ki tudósítója mellett, hamis vádaskodással gyanúsította meg Sanderst, a döntést pedig a demokráciára jelentő fenyegetésnek minősítette. Az amerikai műsorszóró cég hangsúlyozta, hogy a fehér házi döntés "precedens nélküli".

A Fehér Házi Tudósítók Szövetsége (WHCA) elítélte Acosta "megbüntetését", és a döntés visszavonására szólította fel a Fehér Házat.

Sarah Huckabee Sanders az akkreditáció felfüggesztésével kapcsolatban közölte azt is: "annak ténye, hogy a CNN büszke munkatársuk viselkedésére, nemcsak undorító, hanem annak példája, milyen felháborítóan semmibe vesznek mindenkit, köztük fiatal nőket, aki ebben a kormányban dolgozik".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?