Nemzetiségi színházat alapítana Nagyszombat megye Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

Nagyszombat megye nemzetiségi színház alapítását tervezi Dunaszerdahelyen - erről Jozef Viskupič megyefőnök tájékoztatott szerdán. A megye elnöke szerint egyedülálló projektről van szó, hiszen a megyék eddig nem alapítottak színházat.

 

Az új színház tervét a képviselők is elfogadták dunaszerdahelyi ülésükön.

A színház működéséről szóló részletes tervek kidolgozására év végéig írják ki a versenytárgyalást.

"Egyedülálló projektet indítunk, amilyenre eddig nem volt példa a megyékben, de ez a régió megérdemli, hogy színháza legyen" - nyilatkozta Viskupič.

A tervezés során a kulturális minisztérium, a Szlovák Színházi Intézet és a színházi szakma észrevételeit is figyelembe veszik, valamint szoros együttműködést terveznek Dunaszerdahely városával is. A projekt finanszírozásáról jövőre tárgyalnak.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere szerint egyelőre nem áll a rendelkezésükre olyan épület, amelyben a kőszínház működhetne, de a városban van megfelelő telek, ahol színház épülhetne.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?