Szívás: Kanadában kezd elfogyni a marihuána

marihuana
Montreal |

Három hete legalizálták a marihuána fogyasztását Kanadában, eddig tartott a készlet.

A The New York Times beszámolója szerint három tartományban, köztük a két legnépesebben, Ontarióban és Quebecben már marihuánahiány van, így ideiglenesen be kellett zárni számos olyan boltot, ahol kannabiszt árulnak.

Több fűre van szükségünk!

 – mondta a lapnak Trevor Tobin, aki anyjával együtt vezet egy marihuánát árusító boltot Labrador Cityben. Úgy véli, a szállítók nem termesztettek elég növényt, és nincs elegendő csomagolóberendezésük sem. „A kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat”  – mondta.

A feldühödött fogyasztók országszerte máris azzal fenyegetőznek, hogy visszatérnek egykori, illegális kábítószer-kereskedőjükhöz.

Kapcsolódó cikkünk

Kanadában három hete legalizálták a marihuána  fogyasztását, elsőként a nagy ipari országok közül. A szövetségi törvényhozás ugyanakkor az ország tíz tartománya és három területe számára meghagyta azt a jogot, hogy saját hatáskörben szabályozza a marihuána eladását és terjesztését.

A legalizálás Justin Trudeau kormányfő 2015-ös választási ígérete volt, arra hivatkozott, hogy így elsorvad a tiltott marihuánapiac. A politikus szerint a több milliárd dollár értékű marihuána tiltott terjesztését jelenleg a szervezett bűnbandák irányítják.

A törvény bírálói azt mondják, a legalizálás nincs hatással a kannabisz tiltott piacának megszűnésére, és nincs olyan mechanizmus, amely meggátolná, hogy a szervezett bűnözés ne hatoljon be a legális termesztői piacra.
Elemzők szerint készletek kimerülése azzal fenyeget, hogy aláássa a legalizáció egyik legfőbb célkitűzését, a marihuána illegális, évente körülbelül 5,3 milliárd kanadai dollár értékű kereskedelmének megfékezését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?