Elhalasztották Pompeo észak-koreai találkozóit

Mike Pompeo
Washington |

Elhalasztották Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozóját észak-koreai tisztségviselőkkel a washingtoni külügyminisztérium kedd esti közlése szerint. A közleményből nem derül ki, hogy miért halasztották el a találkozót.

 

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint olyan időpontban tartják majd meg a találkozót, amikor "mindkét fél elfoglaltsága megengedi". Hozzátették, hogy ettől függetlenül "folyamatos a párbeszéd a felek között", amit nem részleteztek, és a halasztás okáról sem írtak többet.

Pompeo csütörtökön New Yorkban találkozott volna észak-koreai hivatali partnerével, Kim Jong Csollal, az állampárt központi bizottságának alelnökével és több más tisztségviselővel. A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető júniusi szingapúri csúcstalálkozóján megszületett közös zárónyilatkozat négy pontjának részleteit vitatták volna meg, közöttük a Koreai-félsziget teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítését.

 

A zárónyilatkozatban amellett, hogy Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítése mellett, a két ország vállalta, hogy újfajta kétoldalú kapcsolatot építenek ki az amerikai és az észak-koreai nép béke és jólét iránti vágyával összhangban, közös erőfeszítéseket tesznek a tartós és stabil béke megteremtése érdekében a félszigeten, valamint felkutatják és átadják egymásnak a koreai háborúban fogságba esett és eltűnt katonák maradványait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?