Hapal a botrányhős Stochot is behívta a válogatott keretbe

Miroslav Stoch
Pozsony |

Pavel Hapal, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tegnap kihirdette a Nemzetek Ligája utolsó két mérkőzésére készülő keretét. A szlovákok először Nagyszombatban fogadják a csoportelső ukránokat (november 16.), az utolsó mérkőzésre (november 19.) pedig Csehországba utaznak.

A keretben a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság óta először szerepel Miroslav Stoch, a prágai Slavia játékosa, aki még az Európa-bajnokságról hazafelé tartó repülőúton zördült össze Ján Kozákkal, a szlovákok akkori kapitányával. „Miróval többször beszéltem, személyesen is találkoztunk Prágában. Kijelentette, hogy örömmel térne vissza a válogatottba. Örülök neki, és remélem, hogy legalább olyan jó teljesítményt nyújt majd, mint a Slaviában” – mondta Hapal.

A szövetségi kapitány megjegyezte, hogy nem akarta teljesen felforgatni az eddigi keretet, ezért csak négy változást eszközölt. Stochon kívül visszahívta a keretbe az FC Nürnberg csatárát, Adam Zreľákot, az FC Köbenhavn támadóját, Denis Vavrót, újoncként pedig a Rotherham United kapusa, Marek Rodák kapott meghívót.

A DAC-os Ľubomír Šatka a sérülése miatt maradt ki a keretből. Rajta kívül nincs a nevezett játékosok között Norbert Gyömbér és Michal Šulla sem. Ők mindketten ott voltak a között a hét játékos között, akik az októberi, Csehország elleni elvesztett mérkőzés után egész éjszakára kimaradtak. A Celta Vigo középpályásának, Stanislav Lobotkának játéka sérülés miatt egyelőre kérdéses.

„Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk, nehéz helyzetben vagyunk. Először az Ukrajna elleni mérkőzésre koncentrálunk. Mindkét meccsen megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani, ami mindkét esetben győzelmet jelent” – jelentette ki Pavol Hapal.

Érdekes

A szlovák keret

Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Marek Rodák (Rotherham United).

Védők: Erik Sabo (Hapoel Beer Sheva), Peter Pekarík (Hertha), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Denis Vavro (FC Köbenhavn), Milan Škriniar (Internazionale), Dávid Hancko (ACF Fiorentina), Tomáš Hubočan (Marseille).

Középpályások: Miroslav Stoch (Slavia Praha), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Köbenhavn), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Vladimír Weiss (Al Gharafa SC), Matúš Bero (Vitesse Arnhem).

Támadók: Adam Nemec (FC Pafos), Michal Ďuriš (Anorthoszisz Famaguszta), Adam Zreľák (1. FC Nürnberg). (TASR)

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?