Sok a független polgármesterjelölt a vágsellyei járásban

Pered/Farkasd/Vágkirályfa |

A legtöbb polgármesterjelölt függetlenként indul az önkormányzati választáson a vágsellyei járásbeli falvakban.

MKP–Híd párharcra is számítani lehet, de olyan település is van, ahol már most ismert a leendő polgármester neve.

Zsigárdon egy kihívója akadt Baranyai Alajosnak. A jelenlegi polgármester ismét az MKP színeiben indul, ellenfele, Mézes Terézia független jelöltként számít a szavazók voksaira. Pered élén biztos, hogy változás lesz. Borsányi Gyula öt választási cikluson át, húsz évig irányította a községet, idén azonban már nem indult a polgármesteri székért. Öt jelölt szállt versenybe a választók kegyeiért, a három független jelölt – Borsányi Ferenc, Lelkes Attila és Mészáros Zsolt – mellett a Híd és az MKP is saját jelöltet indít. Kőrösi Ildikó a Nyitra megyei önkormányzat képviselője és az MKP önkormányzatokért felelős alelnöke és Somogyi László, a Híd Vágsellyei járási szervezetének elnöke is polgármester lenne. Deákin már borítékolható a választás eredménye. Jakócs Krisztina, aki négy éve irányítja a községet, független polgármesterjelöltként egyedül indul a választáson.

Farkasdon is változást hoz az idei választás, Iván Gyula jelenlegi polgármester már csak képviselőként szeretne részt venni az önkormányzat munkájában. Helyette négyen is megpályázzák a polgármesteri posztot, Iván Ida, Dubai László és Varga Krisztián függetlenként, Restár János az MKP jelöltjeként méretteti meg magát jövő szombaton. Negyeden egy kihívója akadt az évek óta veretlen Jancsó Istvánnak, aki idén is az MKP színeiben száll versenybe, Selmeczi Henrietta független polgármesterjelöltként indul. Vágkirályfán négyen is polgármesterek lennének, a független jelöltként induló jelenlegi polgármester, Bergendi Ferenc mellett Adamkó László (MKP), Ondrej Kožuch (KDH) és Pozsonyi Attila (független) is megpályázza a faluvezető posztját.

A járás hat községében jelentősen eltérő az önkormányzati munka iránti érdeklődés, míg Farkasdon harmincnyolcan képviselnék a lakosokat a tizenegy tagú testületben, addig Deákin a tíz képviselőjelölt közül csak egynek nem jut hely a kilenctagú közgyűlésben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?