Kočner kérelmezte a szabadon bocsátását

Marián Kočner

Marian Kočner vállalkozó kérvényezte a szabadlábra helyezését, amelyet kedden juttatott el az ügyésznek – erősítette meg Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

„Az ügyész megállapította, hogy a büntetőeljárás részei, tehát a kihallgatások és a bizonyítás folyamata nagyrészt lezárult, gördülékenyen és törvényes keretek között. A letartóztatás azonban egy negyedik büntetőeljárás miatt továbbra is indokolt" – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a gyanúsított vádjai, amelyek szerint az ügyészség szándékosan hosszabbítja meg a vizsgálati szakaszt, az újabb eljárásra való tekintettel tárgytalanok.

A gyanúsított Marian Kočner ügyvédje szerint az ügyészség szándékosan halogatja a nyomozást. Azt is jelezte, hogy a mai napig nem kaptak indoklást arra, miért helyezték át a gyanúsítottat a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetből az újvároskai (Leopoldov) börtönbe, ahogy arról sem, miért tartottak házkutatásokat a gyanúsítottnál.

Marian Kočner vállalkozó jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Marian K. és Pavol R. ellen. A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

Marian Kočner letartóztatását június 28-án rendelte el a Legfelsőbb Bíróság. Az ÚŠP ügyésze július 23-án határozatot adott ki a gyanúsított, M. K. vagyoni eszközeinek lefoglalásáról adócsalás és biztosítási csalás gyanúja miatt, ami bizonyos dóvali (Donovaly) ingatlanok átruházásával van összefüggésben.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?