VIDEÓ: Óriásplakáton üzennek Orbán Viktornak Brüsszelből

orbán óriásplakát
Brüsszel |

Mobil óriásplakáton üzennek Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok, teherautóra szerelt hirdetőtáblájuk a kedden útjára indított akció keretében Brüsszel különböző kiemelt pontjain fog feltűnni, válaszul a magyarországi fejleményekre és kormányzati médiakampányokra.

A plakátot délelőtt az Európai Parlament (EP) épülete előtti téren állították ki, innen a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt székházához, illetve a magyar nagykövetséghez mennek, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot. A brüsszeli akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 euróba került.

A teherautó később Magyarországra is el fog látogatni.

A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe látható, valamint a következő angol nyelvű felirat: "Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát".

A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet: "Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!"

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője levélben tájékoztatta az akcióról párttársait, amelynek kiszivárgott változata szerint megelégelték az EU alapértékei elleni magyarországi támadásokat és a közpénzből finanszírozott médiahadjáratot a párt képviselői ellen, ezért így válaszolnak a magyar kormánynak.

Verhofstadt rövid sajtótájékoztatót tartott, amelynek során úgy vélekedett, hogy a pénz az egyetlen dolog, amelyet a magyar kormányfő szeret az Európai Unióban, a közös értékeket azonban egyáltalán nem tartja tiszteletben.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor egy "korrupt illiberális állam" építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az EU ellen hangolja a lakosságot.

Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy "rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát" Magyarországon.

Sajtóhírek szerint a kampányt az Európai Néppárt szerdán kezdődő kongresszusára időzítették.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?