Óriási tengeri hadgyakorlat kezdődött Japán partjai mentén

repülőgép-hordozó
New York |

Három ország hadihajóinak részvételével nagyszabású gyakorlat kezdődött vasárnap a Csendes-óceán nyugati térségében, Japán partjai mentén.

A gyakorlat kezdetén a Ronald Reagan amerikai nukleáris meghajtású repülőgép hordozó csatlakozott japán rombolókhoz és Kanada is küldött egy fregattot és egy ellátó hajót. Az Éles kard fedőnevű gyakorlatot kétévente tartják; most 57 ezer tengerészt mozgósítottak rá, 11 ezerrel többet, mint 2016-ban. A legnépesebb 47 ezer fővel a japán kontingens; ez a szigetország fegyveres erőinek egyötödét teszi ki.

A hadihajók legénysége a tengeralattjárók elhárítását, a légi harcot, a partraszállást és a ballisztikus rakéták elleni védelmet gyakorolja.

A Ronald Reagan az Egyesült Államok legnagyobb hadihajója Ázsia térségében; ötezer tengerész és 90 harci repülőgép szolgál rajta. Jokoszuka japán kikötőben van a támaszpontja.

"Az amerikai-japán szövetség nélkülözhetetlen ennek a térségnek és az egész Csendes-óceánnak a stabilitása szempontjából" - jelentette ki Egava Hirosi ellentengernagy, a japán kontingens parancsnoka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?