Két embert megölt, majd önmagával is végzett egy férfi egy floridai jógastúdióban

Scott Beierle
Tallahassee |

Két embert megölt, ötöt pedig megsebesített, majd önmagát is agyonlőtte egy látszólag magányos elkövető, aki tüzet nyitott egy jógastúdióban Florida amerikai szövetségi tagállam fővárosában.

 

A rendőrség szombati közlése szerint a 40 éves Scott Beierle helyi idő szerint péntek délután belépett a Tallahassee egyik előkelő bevásárlóközpontjában található jógastúdióba, majd tüzet nyitott az ott lévőkre, megölve a 61 éves Nancy Van Vessemet és a 21 éves Maura Binkleyt - közölte Tallahassee rendőrsége. A támadó végül maga ellen fordította fegyverét a rendőrségi nyomozás előzetes eredményei szerint.

A lövöldözésben öt ember megsebesült, őket kórházba szállították, hármukat már ki is engedték, a másik két sebesült állapota stabil.

Michael DeLeo helyi rendőrfőnök újságíróknak elmondta, hogy a jógastúdióban tartózkodók közül néhányan megpróbáltak a többiek védelmére kelni.

Tallahassee polgármestere, Andrew Gillum, a demokraták floridai kormányzójelöltje a november 6-ai amerikai félidős választásokon, megszakította kampánykörútját, hogy a helyszínre siessen. "Semmiféle fegyveres erőszakos cselekmény nem fogadható el" - írta Twitter-bejegyzésében.

Tallahassee gyilkossági mutatója a kormányzói székért folytatott verseny egyik fontos témája volt. Gillum ellenfele, a republikánus Ron DeSantis többször is azt vetette szemére Tallahassee polgármesterének, hogy nem lép fel erőteljesen a bűnözéssel szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?