Játékmestere nélkül lép ma pályára a DAC

Eric Davis
Dunaszerdahely |

Az eltiltott Kalmár Zsolt nélkül fogadja szombat délután (17.00) a DAC a Nitrát a labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójában, de így is szeretne visszatérni a győztes útra.

A sárga-kékek legutóbbi két meccsüket elvesztették (a Senicától 5:1-es zakót kaptak a kupában, Nagymihályban pedig a kihagyott helyzetek fesztiváljából végül a hazaiak jöttek ki jobban, s 2:1-re győztek), de továbbra is a tabella 2. helyén állnak, a zsolnaiak azonban már egy pontra megközelítették őket.

Peter Hyballának nélkülöznie kell ma Kalmár Zsoltot, aki Nagymihályban begyűjtötte ötödik sárgáját, ezért egy meccsre eltiltották.

A dunaszerdahelyiek azonban így is fogadkoznak, hogy legyőzik a nyitraiakat. „Az utolsó két mérkőzés nem az elképzeléseink szerint alakult, kevésbé voltunk koncentráltak, és mindkétszer kikaptunk. Összességében azonban jól állunk, és most már minden erőnkkel a következő mérkőzésre összpontosítunk, mert szeretnénk visszatalálni a győztes útra, és folytatni a megkezdett sikeres sorozatot” – nyilatkozta a klub honlapjának Eric Davis, aki az InStat adatai szerint a Fortuna Liga legmagasabban rangsorolt játékosa, és jó formáját az is igazolja, hogy a legutóbbi hat fordulóban mindig helyet kapott a Ligás Klubok Uniója által összeállított „forduló válogatottjában”.

A táblázat 9. helyén álló nyitraiak az elmúlt fordulóban hazai pályán kaptak ki a zsolnai együttestől, de most ők is bizakodnak. „A DAC nagy erőkkel fog támadni, úgyhogy a védelmükben mi is megtalálhatjuk a rést a kontrákra” – mondta a nyitraiak honlapjának a palásti Križan Richárd.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén a DAC 2:0-s hazai előnyről fordítani tudott, és 3:2-re nyert Nyitrán. Az élvonalban eddig 40 alkalommal találkozott a két együttes, a DAC 15-ször nyert, hatszor döntetlenezett, 19-szer pedig kikapott. Hazai pályán a sárga-kékek mérlege a Nitra ellen 19 meccsből 10 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség.

Egy rekord is fűződik a DAC–Nitra találkozóhoz: 1986. november 1-jén 10 576 néző látta ezt a mérkőzést, amely máig a legmagasabb hivatalos nézőszám a dunaszerdahelyi stadionban. A sárga-kékek akkor Pavlík 1. percben szerzett góljával 1:0-ra nyertek.

A mai meccsen illusztris vendégek is jelen lesznek: a stadionban fognak szurkolni a DAC-nak a Győri Audi ETO KC kézilabdázónői, akik a BL-serleget is elhozzák magukkal.

A 17 órakor kezdődő mérkőzést Patrik Hrčka vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?