Újra az élvonalban a nagykaposi sporthorgászok

nagykaposi horgászok
Nagykapos |

Visszajutottak az élvonalba a nagykaposi sporthorgászok, miután hazai pályán másodikok lettek a II. liga őszi fordulójában.

Két év után ismét a legjobbak közt a nagykaposi Maros Mix Tubertiny. Az országos bajnokság legfelsőbb osztályába visszatérő sporthorgász-egyesület tagjai, Galgan Jaroslav, Fleischer Bertalan, Magyar Zoltán, Petőcz Károly, Péczeli János Róbert az őszi fordulóban harcolták ki a továbbjutást.

A tavaszi, Trencsénben rendezett versenyen a negyedik helyen végeztek az Ung-vidékiek, ám csak minimális pontkülönbséggel lemaradva a továbbjutást jelentő első két helytől. A Laborc vajáni partszakaszán sorra kerülő kétnapos viadalon sikerült ledolgozni a lemaradást, és a tavasszal is élen végző surányiak mögött a második helyet megszerezve biztosította be a jövő évi első ligás szereplést.

Vernárszky Gyula csapatvezető így értékelt: „A bejelentett 48 versenyző részére kijelölt partszakaszt mindenki nagy megelégedésére sikerült méltóképpen elkészíteni. Csak 39-en jöttek el, mivel Pozsony II. illetve Galgóc csapata lemondta szereplését, Homonnáról pedig csak hárman érkeztek. Ez egyáltalán nem könnyítette helyzetünket, hiszen a két alakulat a 12 csapatos mezőny utolsó két helyét foglalta el a táblázaton és beleszólásuk a továbbjutást illető helyezésekbe nem volt. Úgy gondolom, megérdemelt a siker, a fiúk technikailag és taktikailag is felkészültek. Na és persze a hazai pálya előnye és a mindig jól jövő szerencse most nekünk is kedvezett.”

Az idei szezonban nyújtott egyéni teljesítményeket figyelembe véve a II. liga nem hivatalos pontversenyének győztese a nagykaposi Péczeli János Róbert lett. Magyar Zoltán a 6., Petőcz Károly a 22. helyet foglalta el a 65 fős mezőnyben. Az I. liga versenyeinek sorsolására a 2019 januárjában kerül sor Zsolnán.

Érdekes

A nem hivatalos pontversenyt nagykaposi versenyző nyerte

II. LIGA, eredmények: 1. Šurany MsO SRZ 70 pont, 2. Veľké Kapušany Maros Mix Tubertiny MO SRZ 74.5, 3. Žilina – Vagon Klub MsO SRZ 76.5;

A nem hivatalos pontverseny végeredménye: 1.Péczeli János Róbert 10 (Nagykapos), 2. Kuruc Péter 11.5 (Surány), 3. Tomáš Hubočan 13 (Zsolna), 6. Magyar Zoltán 17.5 (Nagykapos), 22. Petőcz Károly 27 (Nagykapos).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?