Bővülnek Richard Raši jogkörei

Richard Raši

A kormány tevékenységéről és a központi államigazgatás megszervezéséről szóló törvénymódosítás értelmében a regionális fejlesztés területével bővül Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes jogköre. A törvényt szerdán írta alá Andrej Kiska államfő. 

A változtatás célja, hogy egyszerűsítsék a régiók támogatását. A regionális politikák koordinálásával azért is Rašit bízzák meg, mert ő felel az Agenda 2030 intézkedéseiért is. A miniszterelnök-helyettes hivatala rámutatott, hogy a regionális különbségek felszámolása és ezzel összefüggésben a legkevésbé fejlett régiók támogatása szorosan kötődik a hivatal tevékenységéhez.  

A törvény 2019. január 1-jén lép hatályba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?