Öngyilkos merényletet követtek el a legnagyobb afganisztáni börtön mellett

afganisztán öngyilkos merénylet
Kabul |

Öngyilkos merényletet követtek el szerdán a legnagyobb afganisztáni börtön, a kabuli Puli-Sarki mellett. A legfrissebb értesülések szerint legkevesebb hat ember halálát okozták, nyolcan megsebesültek - közölték tisztségviselők. A halottak között három, a sebesültek között négy rendőr van.

A gyalogos merénylő börtönalkalmazottakat szállító kisbusz mellett robbantotta fel magát, mielőtt az jármű a biztonsági ellenőrzés után behajthatott volna az intézmény területére - mondta a belügyminisztérium szóvivője.

A ToloNews helyi hírügynökség szerint a buszban főként nők ültek.

A hatalmas börtönben több száz rabot őriznek, köztük több tálib lázadót. 

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Az elmúlt hónapokban a legtöbb ilyen cselekmény elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Legutóbb hétfőn robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő Kabulban a Független Választási Bizottság székháza előtt, akkor egy ember halt meg és hat társa megsebesült. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?