Külföldről szeretne használt autót behozni?

<p>Az autóvásárlást mindig jól meg kell fontolni,</p>

DEMECS PÉTER

Aki új autót szeretne vásárolni, annak több lehetőség áll a rendelkezésére. Új járgányt vásárolhat vagy használtat is, valamilyen hazai autóbazárból. Nem árt néha az interneten is szétnézni, hogy közvetlenül az eredeti tulajdonostól vásároljuk meg az autót.

A negyedik megoldás külföldről behozni a használt autót magánúton vagy megbízni az ügyintézéssel egy céget. Ebben az esetben fontos, hogy jó döntést hozzunk és ne járjunk pórul.

Kockázatok, kockázatok…

Akik használt autók behozatalával foglalkoznak, egységesen állítják, hogy a külföldön vagy nálunk vásárolt használt gépjárműveknél ugyanolyan kockázatok vannak. A legveszélyesebb, ha egy magánszemélyre bízzuk az autó behozatalát, a legbiztonságosabb, ha egy cégnek fizetünk ezért, vagy saját magunk utazunk ki az autóért. Cégek közül is csak olyat ajánlott választani, amelynek többéves tapasztalata van ezen a téren. Nem árt érdeklődni, tanácsot kérni olyan embertől, akiben igazán megbízunk.

A behozott autóknál mindig fennáll annak veszélye, hogy a járgány nem fogja teljesíteni elvárásainkat, könnyen elromlik, rejtett hibái lesznek. Előfordulhat, hogy az autóval jóval több kilométert tettek meg, mint amit a kilométeróra mutat. Megtörténhet, hogy valaki kiszereli a jó minőségű alkatrészeket és helyettük elhasználtakat szerel vissza.

Ez pedig csak a fenyegető veszélyek egy része. Ha olyan szakértőket kérdeznek, akiknek többéves tapasztalatuk van az autók beszállítása terén, akkor elárulják, hogy sokan Olaszországból hoznak be siralmas állapotú gépkocsikat. A legnagyobb hibákat megjavítják, majd az autót úgy árulják, mint egy hibátlan járgányt. Nagy elővigyázatosság ajánlott a Hollandiából vagy Belgiumból behozott autóknál, ezeknél ugyanis gyakran előfordul, hogy több mint 400 ezer kilométert vezettek le velük, ám a kilométeróra csak 150 000 kilométert mutat.

Néhány előny azért van

Másrészt a külföldi használt kocsik behozatalának előnyei is vannak. Például határon túl sokkal nagyobb a választék, mivel az autópiac is jóval nagyobb, mint Szlovákiában. Ez azt jelenti, hogy egyszerűbben találunk olyan autót, amely megfelel vagy olyan konkrét típust, amelyet nálunk talán meg sem találnánk. További előny lehet az autó műszaki állapota – feltéve, ha megbízhatónak számító országból hozzuk be a járgányt. Külföldön ugyanis sokkal gyakrabban járnak szervizbe, rendszeresebben elviszik az autót műszaki ellenőrzésekre, mint nálunk, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy rendszerint lényegesen jobb utakon használják a gépkocsikat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?