Ennyi jó gumiabroncsot rég nem látott az ADAC

<p>Mint minden évben, idén is szemügyre vette a német autószövetség, az ADAC a nyári gumiabroncsokat. A rendkívül szigorú teszteknek idén a legközkedveltebb méreteket, a 185/60 R15 H-t és a 225/45 R17 W/Y-t vetette alá. Az eredmények, az abroncsok minősége a német szakértőket is meglepte.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

A teszt eredményeit szemlélve kiderül, melyik az a nyári abroncs, amit érdemes elkerülni, de megtudjuk azt is, melyik gumival tudunk zuhogó esőben is biztonságosan megállni. Mint minden évben, idén is érdemes odafigyelni az ár/érték arányra.

Közkedvelt méreteket teszteltek

A tesztelt méretek közül a kisebbik Szlovákiában is rendkívül elterjedt, ugyanis épp az alacsonyabb kategóriájú olcsóbb modelleknél használják ezeket az abroncsokat. A Škoda Fabiától kezdve a Toyota Yarison, VW Polón, Peugeot 208-on, a Fiat Puntón, Renault Clión, Opel Corsán keresztül egészen a Miniig vagy az Opel Meriváig.

A nagyobb méret a középkategóriára jellemző, ahol éllovasnak számít a Škoda Superb, Ford Mondeo, VW Passat, de a sokak számára megfizethetetlen kategóriába tartozó BMW 3, Mercedes-Benz C vagy Audi A4. Ezt az abroncsméretet rendszeresen használják az alacsonyabb középkategóriába tartozó modelleknél, ha erősebb motorral vannak felszerelve. Ilyen abroncsokat adnak a Škoda Octaviához, VW Golfhoz, Citroën C4-hez, Kia ceedhez, Ford Focushoz vagy Renault Mégane-hoz.

A teszteken összesen 38 gumiabroncsot próbáltak ki, 19-et mindegyik méretből. Pontosan 16 abroncs kapott „jó” értékelést, további 14 „megfelelt” eredményt ért el, ami az ADAC szigorú kritériumait figyelembe véve rendkívül jó eredmény.

Segítettek a matricák

A teszt során csak négy, 185/60 R15 gumi mondott teljes csődöt, nagyrészt ismeretlen, ázsiai gyártók termékei (a Kleber kivételével). A német szakértők szerint igencsak bevált az abroncsok újfajta jelölése, amely pontos tájékoztatást ad a vásárlóknak a gumi egyes paramétereiről. Úgy tűnik, a gyártók ennek köszönhetően sokkal több energiát fektetnek abba, hogy az eddiginél jobb minőségű gumikat dobjanak a piacra.

A matricákat tavaly ősztől kötelező kiragasztani az abroncsokra. A kerekeken A-tól (legtakarékosabb) G-ig (legkevésbé takarékos) terjedő skálával jelölik az értékeket. Az egyes kategóriák között pedig jelentős különbség lehet. Ha példaként veszünk egy autót, melynek átlagfogyasztása 8 liter 100 kilométeren, akkor négy, legjobb kategóriájú abroncsnál a leggyengébbhez viszonyítva a megtakarítás 7,5 százalék lesz az abroncsok élettartama alatt, ami 300 eurót jelent. A gumiabroncsok minősége az üzemanyag-fogyasztás húsz százalékára van hatással.

A matricán található második érték azt mutatja, hogy milyen a gumi tapadóképessége nedves útfelületen, tehát milyen a féktávolsága. A legjobb értékkel rendelkező abroncsnak a legrövidebb a féktávolsága, ezzel irányítható a legstabilabban az autó vizes úton. S az ADAC idén épp ezen a téren észlelt sokkal jobb eredményeket az abroncsoknál, mint mondjuk két évvel ezelőtt.

A harmadik érték az abroncs külsőzaj-értékét mutatja. Minél több fekete csík van az ábrán, annál zajosabb az adott abroncs. Viszont még a legzajosabb, háromcsíkos abroncs sem lépheti túl a hét decibelt, a leggyengébb értéke három, a középsőé pedig hat decibel.

185/60 R15

A méretben kilenc abroncs kapott „jó” értékelést, ami csak azt igazolja, hogy igazán van miből válogatni. A legjobb eredményt mégis a Michelin Energy Saver érte el, amely elsősorban alacsony kopási tulajdonságaival emelkedett ki az élmezőnyből. Kicsivel maradt le utána a Continental PremiumContact 5, s nagyon hasonló eredményt ért el a Dunlop Sport BluResponse és a Goodyear Efficient Grip. Ezeknél az abroncsoknál az autószövetség a nedves időben nyújtott teljesítményét emelte ki, de a Dunlop ezen kívül kitűnt a száraz aszfalton való fékezésnél is.

S épp a nedves úton elért eredmény volt hatással a további sorrendre. A valamivel rosszabb eredmény miatt a Pirelli Cinturato P1 már a „megfelelt” kategóriába csúszott, de a Hankook K425 Kinergy Eco és a Firestone Firehawk TZ300 sem tudott jobb eredményt produkálni. Kivételt csak a cseh gyártású Barum Brilantis 2 jelent, amely nedves úton ugyan jó, de szárazon már valamivel rosszabb eredménnyel végzett.

A „megfelelt” osztályzatot a Nexen N Blue HD főleg a rossz kopási jellemzői miatt kapta, ellentétben a GT Radial Champiro 228-cal, amelynek kiválóak a kopási mutatói, de nedves pályán nyújt gyenge teljesítményt. Az ADAC tesztjéből kiderül az is, hogy bár a kisméretű abroncsok esetében a legdrágább a legjobb, és a legolcsóbb a legrosszabb, de ezt sem lehet aranyszabályként kezelni. „Míg a legrosszabb, kerülendő kategóriában a Kleber 75 eurós gumija leszerepelt, szinte ugyanennyiért (pár euróval drágábban és olcsóbban is) már a legjobbak közt is találunk három gumitípust. Érdemes tehát egy-egy vásárlásra kiválasztott terméket alaposan megvizsgálni ár/érték arány szempontjából is” – emlékeztetett a teszt eredményeit összegezve a hvg.hu portál.

225/45 R17

Ebben a méretben nincs igazi vesztes. „Jó” eredményt hét, „megfelelt” értékelést pedig tíz modell ért el. Csak két abroncs bizonyult a teszt során átlagosnak. Különösen jó tulajdonságot mutatott a Continental ContiSportContact 5, kicsivel lekörözve a GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 abroncsot.

A listán következő Ultrac Vorti száraz útviszonyok között erősebb, míg a Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 után következő Semperit Speed-Life, a speciális üzemanyag-takarékos menettulajdonsága miatt került a legjobbak közé.

A közepes minőséget jelző „kielégítő” csoportba azok kerülhettek, amelyek egy fontos tulajdonságban erősek, és csak csekély hiányosságuk van. A 10 gumi közül az Uniroyal Rain Sport 2-őn és a Nexen N8000-en kívül mind a nedves úton szerepelt gyengébben, míg a Bridgestone Potenza S001 szárazon volt kiemelkedő, a Pirelli Cinturato P7, a Yokohama C.drive 2 és az Esa-Tecar Spirit UHP pedig a kopásállóságban volt különösen erős.

Összegzés

Tehát idén is érvényes, hogy a drága nem azonos a jó minőségűvel. A vásárlás előtt ezért több szempontot is figyelembe kell venni, kezdetnek az abroncsokon található matricák nyújtotta információira érdemes odafigyelni, aztán érdemes végigböngészni az ADAC teszteredményeit is.

Azok is mérvadónak vehetik az említett méretek tesztjeinek eredményét, akik eltérő minőségű abroncsokat használnak. Konkrétan a 175/60 R15 H és a 195/60 R15 H nagyrészt azonos a 185/60 R15 H mérettel. A 225/45 R17 W/Y mérethez hasonlóak a 215/45 R17 W/Y illetve a 235/45/17 W/Y méretű abroncsok. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?