Durva kínai autószalon

<p>Néhány éve azon hördültek fel a gyermekek személyiségjogainak elszánt védelmezői, hogy egyes helyeken már háromévesek is rúdtáncolhatnak, most pedig egy kínai autókiállítást állítottak pellengérre. Joggal, hiszen a felsorakoztatott autókat ötéves, bikinibe öltöztetett modellekkel propagálták.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

A Vuhan tartományban megrendezett eseményen sajnos nemcsak csinos fiatal nőket állítottak a full extrás verdák mellé, hanem kiskorú, alig ötéves kislányokat, bikiniben.

A gyermekvédők természetesen őrjöngtek a fotók láttán, melyeken jól látszik, hogy a kislányok erősen sminkelve sétálgatnak a kocsik között, s kézen fogva vonulnak fel a jóval idősebb modellekkel. „Undorító, hogy mehettek bele ilyesmibe? A szüleik biztosan őrülten pénzéhesek lehetnek” – nyilatkozta egy felháborodott kritikus. A bemutató után meginterjúvolták az egyik gyermek édesanyját is, aki azt mondta, elhamarkodott döntést hozott, amikor megengedte, hogy lánya szerepeljen a kiállításon.

„Először nagyon csábítónak tűnt az ajánlat, hiszen ki ne szeretné látni, hogy a gyermeke csinosan felöltözve, vakuk kereszttüzében pózol? A lányomat is érdekelte a dolog, nagyon élvezte, de ha visszapörgethetném az időt, biztosan nem engedném szerepelni” – tette hozzá a neve elhallgatását kérő asszony. Az autószalon szervezői ez után az ízléstelen cirkusz után, a heves tiltakozások ellenére is sikeresnek nevezték az akciót. „Ha egy internetes böngészőbe beírja, hogy „gyermekek” és „bikini”, akkor divatbemutatókon és más rendezvényeken készült képek ezreit fogja megtalálni. A gyermekek számára teljesen természetes bikinit és más olyan ruhát hordani, amelyben kényelmesen érzik magukat” – nyilatkozta a chinadaily.com honlapnak Zhnag Ping, a szalon szervezője, hozzátéve, az összes gyermek a szülők beleegyezésével lépett fel.

Szakértők viszont emlékeztettek, hogy az autószalonokon világszerte gyéren felöltözött modellek kíséretében mutatják be az új járgányokat, de rendkívül veszélyes, ha kiskorú lányokat szerepeltetnek ilyen közegbe. (lidovky.cz, dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?