A készpénzt inkább utasítsák el

ÖSSZEFOGLALÓKönnyen előfordulhat, hogy a baleset vagy a káreset okozója készpénzt kínál fel az eset hivatalos úton való tisztázása helyett.Megéri elfogadniezt az ajánlatot?Biztosító, rendőrség nélkül az okozó előrukkol egy összeggel.

ÖSSZEFOGLALÓ

Könnyen előfordulhat, hogy a baleset vagy a káreset okozója készpénzt kínál fel az eset hivatalos úton való tisztázása helyett.

Megéri elfogadni

ezt az ajánlatot?

Biztosító, rendőrség nélkül az okozó előrukkol egy összeggel. Olyan esetben, ha az autó öreg, a keletkezett kár elhanyagolható, a felkínált összeg pedig előnyösnek tűnik, előfordulhat, hogy a sofőr elfogadja a kínálatot.

A sértett számára viszont ez a megoldás több kockázattal is jár. Ugyanis az első ránézésére jelentéktelennek tűnő károkból később, a szervizben komoly baj lehet, a rejtett károkat ugyanis értelemszerűen senki sem veszi észre szabad szemmel. Ilyen lehet az alváz megrongálódása, vagy a tönkrement elektronikai berendezések. Ha nem a megszokott módon próbálja tisztázni az esetet, később lehetetlen lesz igazolni a baleset körülményeit s megjelölni a karambol okozóját.

Válassza

a biztonságosabb utat

Mindig jobb és biztonságosabb, ha ellenáll a kísértésnek, s ahelyett, hogy zsebre vágná a készpénzt, inkább előveszi a balesetről szóló jelentést.

Ráadásul, ha káreset történt, akkor a koccanás okozójának nem is kell kifizetnie a bírságot, mert nem kötelező a helyszínre hívni a rendőrséget. Elég, ha beismeri hibáját és aláírja a jelentést, a többit aztán intézik a biztosítók.

Inkább a jelentés

A balesetről szóló jelentést egyébként a jelenleg hatályos előírások szerint nem kell az autóban hordani, a rendőrök nem büntetnek érte. Viszont ha karamboloznak, akkor egy sofőrnél legalább egy ilyen nyomtatványnak lennie kell.

A nyomtatvány nagy előnye, hogy egységes, tehát minden biztosítóban ugyanolyat kapnak, még a külföldi mutációk is pontosan megegyeznek. Ha elveszítik, nem kell a biztosítóba menniük, elég, ha az interneten kinyomtatnak egyet. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?