Fekete Irén az SZMPSZ új elnöke

Fekete Irén szmpsz

Új vezetést választott a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Országos Szövetségének élére a szervezet közgyűlése.

Fekete Irén személyében új elnököt választott ma Rimaszombatban a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ). A posztra két személyt jelöltek a területi választmányok. A szavazás előtt azonban a másik jelölt, Fodor Attila, a Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója, visszalépett. A 72 küldött végül 63 érvényes szavazattal, 9 voks érvénytelen volt, a szövetség többéves munkatársát, az utóbbi négy évben pedig irodavezetőjét választotta meg az SZMPSZ új elnökének.

A küldöttek megválasztották az új alelnököket is. A területi választmányok öt személyt jelöltek a szövetség két alelnöki posztjára. A szavazás előtt itt is többen visszaléptek. Végül Vörös Mária és Hack László kapott négy évre alelnöki mandátumot.

A közgyűlés Ádám Zitát, Fekete Irén javaslatára a szövetség tiszteletbeli alelnökévé, tanácsadóvá választotta. „Erre én tettem javaslatot, mert úgy vélem, a szövetségnek szüksége van az ő tapasztalatára, tudására, értelmi intelligenciájára” – magyarázta Fekete Irén. Ádám Zita korábban az egyik alelnöki poszt várományosa volt, de a közgyűlés előtt úgy nyilatkozott, hogy nem indul a posztért.

Az SZMPSZ új elnöke tovább akarja vinni a szövetség 28 éve alatt megfogalmazott céljait és feladatait. „Nagyon fontosnak tartom a szövetség tagságát, az alapszervezeteket, a területi választmányokat, ezek nélkül nincs pedagógusszövetség. Kiemelten fókuszálni szeretnék a szakmaiságra, a szövetségen belül erős szakmai életet szeretnék kialakítani” – mondta az SZMPSZ új elnöke, aki a határon túli magyar pedagógusszervezetekkel és az anyaországgal is ápolni akarja a jó kapcsolatokat. Emellett törekedni fog arra is, hogy a hazai szakmai szervezetekkel és az oktatási minisztériummal is szorosabbá váljon az együttműködés a magyar iskolákat érintő kérdésekben. Törekedni fog továbbá szakmai műhelyek kialakítására.

A küldöttek módosították a szervezet alapszabályát és megszavazták programját. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?