A szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb a baj

ÖSSZEFOGLALÓA majdnem üres tanktól kezdve, a földhöz csapódó és a gépet lassító farokrészig számos szerencsés tényező játszott szerepet abban, hogy az Asiana Airlines szerencsétlensége nem lett sokkal nagyobb katasztrófa, írja a Skift, amely biztonsági szakemberekkel közösen vizsgálta a légitársaság

ÖSSZEFOGLALÓ

A majdnem üres tanktól kezdve, a földhöz csapódó és a gépet lassító farokrészig számos szerencsés tényező játszott szerepet abban, hogy az Asiana Airlines szerencsétlensége nem lett sokkal nagyobb katasztrófa, írja a Skift, amely biztonsági szakemberekkel közösen vizsgálta a légitársaság landolás közben lezuhant gépének esetét.

A dél-koreai légitársaság 214-es járata Szöulból érkezett San Franciscóba 10 órás repülést követően, ahol a 28-as kifutópályán rutinleszállást kellett volna végrehajtania. Szemtanúk szerint a pilóta túl alacsonyan és gyorsan közelített a leszállópályához, amit már késő volt korrigálni, a rossz landolás miatt a gép a földhöz csapódott. Szakértők szerint sok szerencsés tényező együttes meglétének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj: a hosszú utazás után a repülőgép tankjai majdnem üresek voltak, a földet először a gép farka érte, ami tovább csökkentette az érkezés sebességét. A túlélési esélyeket az is növelte, hogy a szerencsétlenség leszálláskor történt, amikor mindegyik utas be volt kötve, illetve hogy a fedélzeten olyan új ülések voltak, amelyek ellenálltak a nagy ütközésnek. Az utasokat szinte perceken belül evakuálták. A gyors mentést segítette, hogy a gép a becsapódás után hamar megállt, és semmi sem került a leszakadt farkú és kigyulladt jármű útjába. A viszonylag új, 2006-ban gyártott Boeing 777-es, amelynek 307 utasából az ütközésben ketten haltak meg, belső részei, üléskárpitok, szőnyeg, falak, olyan tűzálló anyagokból készültek, melyek lassították a lángok továbbterjedését. (to)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?