Nehéz szingliként nyaralni menni

<p>Egy friss brit felmérés szerint a szinglik fele azért nem megy külföldre nyaralni, mert nincsenek olyan speciális csomagok, amelyek az egyedülállóknak kedveznének.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

„A brit szingliknek közel fele nem ment tavaly nyaralni, emiatt pedig a turisztikai szolgáltatókat okolják. Azok ugyanis olyan árakat szabnak, amik a családosoknak kedveznek. Úgy vélik, egyedül utazni olyan drága, hogy nincs is értelme elindulni” – írja a Daily Mail egy friss felmérés eredményei alapján.

A válaszadók többsége egyetértett abban, hogy útra kelne, ha az utazási irodák és más szolgáltatók nemcsak családokra, párokra és baráti társaságokra gondolnának, hanem az egyedülállóknak is kínálnának jó árakat. Problémának tartják például, hogy sok hotel felárat kér az egyágyas szobahasználatért, miközben megeshet, hogy akik ketten utaznak, feleannyit sem fizetnek, mint az, aki egyedül száll meg.

Az adatok szerint míg a szinglinknek 45 százaléka nem ment nyaralni tavaly, addig a házasságban élőknek csupán 28 százaléka nem utazott el. A megkérdezetteknek csupán 12 százaléka mondta azt, hogy biztonsági megfontolásokból nem megy egyedül külföldre, 49 százalékuk pénzügyi okokra hivatkozott. Háromnegyedük pedig egyenesen úgy vélte, az utaztatók nem szolgálják ki megfelelően az egyedülállókat.

A nem utazó szinglik fele azzal indokolta a nyaralás hiányát, hogy nincsenek egyedülállóknak kínált csomagajánlatok, és csak húsz százalékukat tartotta vissza az utazástól az a tény, hogy nincs kivel menniük. A kutatást végző Mintel szakembere úgy véli, az egyedülállók valóban alulreprezentáltak az utazási piacon. Egyedül az idősebb generációk egyedülálló tagjainak kínálnak sok helyen szolgáltatásokat: ezek a társasutak. Az ilyen jellegű, csoportos kirándulások azonban nem felelnek meg mindenki ízlésének.

Tapasztalatok szerint nem csupán egyedül lehet nehéz a megfelelő árakat megtalálni, szokatlan számú felnőtt útjának megszervezése is okozhat némi fejtörést. Szállást foglalni egy háromfős felnőtt baráti társaság vagy szüleivel együtt utazó, ám felnőtt korú gyermek számára sem egyszerű. Háromágyas szobák a legritkább esetben fordulnak elő, ha mégis, a helyek többségén a harmadik rendkívül kényelmetlen pótágy, és már indulhat is a sorsolás, ki nyeri meg a kényelmetlen fekhelyet. (tr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?