Idényzáró – ingyensörrel

<p>Hangulatos hazai idényzárót tervez az ŠTK Šamorín vezetősége a holnap délután ötkor kezdődő II. ligás bajnoki labdarúgó-mérkőzés után. Lesz ingyensör, élő zene, de a jókedv csak akkor garantált, ha otthon marad a három pont. Amit a Partizán Bardejov is szeretne</p>

PR-CIKK

Vállalták

Egy évvel ezelőtt repestek az örömtől a somorjaiak vezetői, játékosai és szurkolói. Teljes joggal, hiszen a felnőtt focisták június 26-án Aranyosmaróton osztályozón Lezsaics és Pelegríny találataival 2:1-re győztek a Baník Ružiná ellen. Ezzel olyan magasra jutottak, mint fennállásuk közel száz éve alatt korábban sosem: a II. ligába. Nem sokkal később kiderült, hogy felesleges volt az izgalom, mert a szepsi együttes visszalépése miatt a közép- szlovákiai csapat is felkerült a második vonalba. Még az osztályozó előtt Csutora Norbert klubelnök vezetőségi ülést hívott össze, amelyre hivatalosak voltak a játékosok is. Arról kellett dönteniük, hogy vállalják-e az eddigiekhez képest sokkal nehezebb megmérettetést. A somorjai labdarúgás sikerkovácsa egyértelművé tette, hogy továbbra is csak addig nyújtózkodnak, ameddig az a bizonyos takaró ér, vagyis az egyesület anyagi helyzete megengedi. Ezért a játékosok anyagi értelemben továbbra is amatőrök maradnak, tehát csak a szabadidejükben edzhetnek, viszont a vezetőség megfelelő munkahelyeket keres és kínál nekik. Ezen kívül a klubkasszából is jut szerény összeg a havi juttatásokra. A csapat tagjai nem sokat meditáltak, hanem kivétel nélkül igent mondtak, majd kiharcolták a feljutást.

Álláspontjukat leginkább két játékos véleménye jellemezte: „Előző csapatomnál a somorjai ajánlathoz képest jóval több pénzt ígértek, azonban máig jelentős összeggel tartoznak. Most viszont minden hónapban pontosan érkezik a megszabott összeg, s üzletkötőként is elfogadható a bérem” – nyilatkozta Vladimír Pončák, a csapatkapitány. „Fontos szempont az is, hogy kiváló, szinte már családias itt a légkör, jó kollektívát alkotunk, s lehetőségünk kínálkozik arra is, hogy felfigyeljenek ránk az élvonalbeli csapatok edzői” – közölte a Horvátországban született, szerb nemzetiségű Igor Lezsaics.

Kis pénz, jó foci

Mára már kiderült, hogy Somorján sikerült módosítani Puskás Ferenc szállóigévé vált mondását, mert (aránylag) kis pénzért eredményes focinak tapsolhattak a szurkolók.

Ősszel Vladimír Koník, tavasszal pedig Libor Fašiang edzők szakmai irányításával a felső-csallóköziek elérték a céljukat. Nem váltottak retúrjegyet, mert már három fordulóval a befejezés előtt biztossá vált a helyük a következő második ligás idényben. Elsősorban a jó csapatszellemnek és főleg Igor Lezsaicsnak köszönhetően, aki tavasszal végre megtalálta a góllövőcipőjét, gyönyörű találataival tapsra ragadtatta még az ellenfél szurkolóit is. Feltornászta magát a II. liga legjobb mesterlövészei közé. A mai válságos időkben az is nagy szó, hogy a klub egyetlen centtel sem tartozik a játékosoknak, holott főleg a somorjai vállalkozók közül még mindig elég kevesen támogatják az egyesületet, amelynek szívügye az utánpótlás nevelése. Tíz korosztályos csapatban csaknem kétszáz fiatalból szeretnének rátermett embereket és jó focistákat nevelni. Ez sem olcsó mulatság.

Ha a vége jó...

„ ...akkor minden jó” – ismételgette a pénteki edzés után Sánka László, aki szerint a bártfaiak játsszák a II. ligában az egyik legstílusosabb focit. Egyáltalán nem látszik rajtuk, hogy újoncok az élvonalban. „Tiszteljük a keletieket, de azért nem ijedünk meg tőlük, s végre nyerni szeretnénk ellenük, mert idáig egy döntetlen (ősszel idehaza 1:1) és egy vereség (tavasszal idegenben 1:2) a mérlegünk. Biztató jel, hogy Andrej Špánikon kívül nincs sérültünk. Mindannyian elszántak: győzelemmel és jó játékkal szeretnék meghálálni a szurkolók kitartó támogatását. Aztán akár koccinthatunk is velük, mert már lehet sörrel is, de lesz fröccs is. Focistáinktól függ, hogy az italoknak milyen íze lesz” – nyilatkozta lapunknak a csapatvezető.

Husvéth Szilveszternek már nyugodtak az éjszakái, de reggel és este azért még számolgat: „A jelenleg ötödik vágsellyei Duslo és a tizedik Dubnica között mindössze három pont a különbség, ezért a végelszámoláskor a mostani nyolcadik helyünkről akár feljebb araszolhatunk, de két lépcsőfokkal lejjebb is zuhanhatunk. Van hát még miért izgulnunk” – közölte a somorjaiak rangidős vezérszurkolója.

Megtizedelve

A bártfaiak kispadjára még holnap sem ülhet le Rastislav Kica edző és három kulcsember. Három hete egyikük sem bírta idegekkel Pavel Chmura részrehajló bíráskodását a ružinái pályán, ezért volt néhány keresetlen szavuk a hamisan sípoló játékvezetőhöz. Őszinte kifakadásukat az illetékes bizottság nem méltányolta, hanem négy bajnokira eltiltotta őket. A bírónak a haja szála sem görbült... A csapatot ideiglenesen irányító Jozef Kukulský eddigi pályaedző megkeresésünkre nem kommentálta a történteket. „ Megbeszéltem a csapat tagjaival, hogy nem foglalkozunk a sípmesterekkel, csak a játékkal törődünk. Örülök annak, hogy a rutinos játékosokat helyettesítő, saját nevelésű fiataljaink fegyelmezett, érett játékkal rukkoltak elő, amelynek köszönhetően elérhető cél maradt a harmadik hely megszerzése. Ezért nem veszíthetünk pontokat sem Somorján, sem pedig majd a zárófordulóban odahaza a bajnok DAC ellen. Védenceimet ráhangolódásként arra a közmondásra emlékeztetem, hogy teher alatt nő a pálma, nekünk pedig fel kell nőnünk ehhez a nem éppen könnyű feladathoz. Egyébként a csallóköziekkel kétszer kimondottan látványos és számunkra sikeres focicsatát vívtunk. Remélem, harmadszorra is így lesz” – szögezte le a vendégcsapat jelenlegi szakvezetője. (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?