Repülhetnek a Dreamlinerek

<p>Hétfőn megkezdte a megerősített lítiumion akkumulátorok beszerelését az All Nippon Airways öt földre kényszerített 787-esében a Boeing, aminek köszönhetően várhatóan az első Dreamliner egy hét múlva már visszaállhat a kereskedelmi légi forgalomba, írja a Skift.com.</p>

ÖSSZEFOGLALÓ

A Boeing mérnökeiből álló team Japán négy repülőterén dolgozik az ANA gépein, egyebek között a tokiói Haneda és Narida légikikötőkben. A Dreamlinerek azóta vannak a földön, amióta az USA és más államok légi közlekedési hatóságai január közepén kitiltották légterükből a géptípust, melyből 50 darab van jelenleg forgalomban, miután két gépen is veszélyesen túlmelegedett az akkumulátor.

A Boeing új gépéből a legtöbb az ANA-nak van, a légitársaságnak 17 darab 787-ese van, a világon a második legnagyobb Dreamliner-üzemeltető az ANA konkurensének számító Japan Airlines, amelynek 7 darab ilyen gépe van, őket követi a United Airlines és az Air India, melyeknek 6-6 darabjuk van a géptípusból.

Az ANA tervei szerint 100–200 próbautat tesznek a javított gépekkel májusban, mielőtt újra utasokat szállítanának velük júniusban. A járatokon a gép biztonságosságát ellenőrzik, illetve az ANA 180 Dreamliner pilótája is felelevenítheti az utak során tudását a gép kezeléséről a három hónapos kihagyás után. Az ANA nem közölte, hogy a 787-esek földön tartásának mekkora költségei voltak, azt azonban tudni, hogy január utolsó két hetében gépenként 900 000 dollár bevételtől esett el. A gépek földön maradása a Boeingnek megközelítőleg 600 milliói dollárjába került. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?