Látogatócsúcs az auschwitzi emlékhelyen

MTI-HÍRLátogatói rekordot könyvelhetett el az auschwitzi emlékhely: tavaly több mint 1,4 millióan keresték fel az egykori náci megsemmisítőtábort.

MTI-HÍR

Látogatói rekordot könyvelhetett el az auschwitzi emlékhely: tavaly több mint 1,4 millióan keresték fel az egykori náci megsemmisítőtábort. Az élénk érdeklődéshez a futball-Európa-bajnokság is hozzájárult.

„Auschwitz az egyik legjelentősebb európai emlékhely lett” – fogalmazott a látogatói rekord alapján Piotr Cywinski, a múzeum igazgatója. Közlése szerint különösen sok egyesült államokbeli és kanadai látogatót fogadtak, de sokan keresték fel az emlékhelyet Németországból, Nagy-Britanniából és Izraelből is.

A júniusi, lengyel–ukrán rendezésű futball-Európa-bajnokság is hozzájárult a látogatók számának emelkedéséhez. Felkeresték az auschwitzi múzeumot például a német, az angol és az olasz válogatott tagjai is.

Tavaly a lengyelországi múzeum vezetése a bejáratnál tapasztalt tolongás miatt kénytelen volt korlátozni az egyéni látogatók bejutását. Emelkedett a csoportos látogatások aránya, az érdeklődők húsz nyelven ismerkedhetnek meg az egykori láger történetével.

A második világháború alatt a nácik több mint egymillió embert öltek meg Auschwitz-Birkenauban. Az áldozatok jelentős része lengyelországi zsidó volt, de Európa németek által megszállt országainak lakói közül is sokan, köztük magyarok haltak meg a koncentrációs táborban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?