10 célállomást töröl a Ryanair

<p>Tíz célállomást töröl a Ryanair a téli menetrendből, mivel a budapesti repülőtér vezetése nem hajlandó tovább csökkenteni az árakat – jelentette be sajtótájékoztatón Michael O’Leary. Megnézzük, hogyan jutott el idáig az ír fapados, és mi van az ügy hátterében.</p>

SZABÓ LÁSZLÓ

Az ír fapados vezére szerint így 800 ezer utassal lesz kevesebb Ferihegyen, és legalább 800 munkahely szűnik meg. Ezzel a vezérigazgató azt is elismerte, hogy nem sikerül teljesíteni azokat a nagy – szakértők szerint már akkor is kétségbe vont – számokat, amelyeket Michael O’Leary mondott februárban, a Malév csődje után.

2012. február 3-án, a Malév bedőlése után még a megmentő szerepben tetszelgett az ír fapados, akkor azt állították, nem kell aggódni a nemzeti légitársaság kiesése miatt, hiszen ők több mint 2 millió utast hoznak Budapestre. Azonnal öt gépet helyeztek a magyar reptérre, megnyílt a budapesti bázis. Az ír fapados – a nagyratörő tervek miatt is – azonnal a kettes, nagy terminálra költözött, míg a többi fapados az egyesről indította járatait (később ezt a terminált bezárta a reptér vezetése, most az összes diszkont légitársaság a kettes terminálról indul, és oda is érkezik).

Az ír fapados budapesti jelenlétét már eddig is több botrányos ügy kísérte. Nyáron, 35 fokos melegben a betonon várakoztatták az utasokat, volt, hogy fél órán át. Volt olyan is, hogy az utasok ugyanígy a betonon (mellékhelyiségek, székek nélkül) várakoztak a beszállásra, miközben ömlött az eső. Erre jelent meg az utóbbi hetekben a sörsátorszerű megoldás, amelyet szintén nagy botrány kísért, hiszen ezátal a mostanában felújított, modern budapesti repülőtér olyan, mint egy rossz városi lakodalmi sátor.

A Ryanair már a kezdetekben bevallotta, hogy semminemű felmérést nem végeznek a járatnyitások előtt, csak kiszemelnek egy célpontot, meghirdetik, és ha megy, akkor jó, ha nem, akkor törlik. Most is valami hasonló történhetett, ugyanis a téli idényben a most törölt járatok nem a legnépszerűbbek, arról már nem is beszélve, hogy számos olyan célállomás is található a töröltek között, amelyek kifejezetten nyári desztinációk. Szakemberek is egyetértenek azzal, hogy az ír fapados döntése nem más, mint az, hogy törli azokat a járatokat, amelyeket nem tud megtölteni, de a törlés tényét másra fogja. Most a budapesti repülőtér a hibás, amely drága, és így – Michael O’Leary szerint – vessen magára. Ez persze egyfajta zsarolás is, hiszen a budapesti reptérnek nagyon kellenek most az utasok, hiszen a Malév csődjét követően pótolni kell a több mint 3 millió utast. Ez a lépés csak azt jelenti, hogy a Ryanair a valósághoz igazította a álmok számait.

A Ryanair a téli idényben egyébként is gépei csaknem 75–80 százalékát a földön tartja, mert nem kell a százszázalékos kapacitás, ilyenkor – január–március időszakban – ugyanis sokkal kevesebb az utas. Így a leépítésnek, a járattörléseknek inkább ez az oka, semmint az, amiről Michael O’Leary szónokol.

Hogy a tavaszi idényben megjelenik-e új célállomásokkal, járatbővítésekkel a Ryanair, azt egyelőre nem tudni, az azonban szinte biztos, hogy a budapesti repülőtér nem fog és nem is akar árakat csökkenteni. Sőt, éppen tegnap jelent meg egy levél, amelyben a nagy légitársaságok arra kérik a reptér vezetését, ne drágítsa tovább a díjakat, mert ezek már így is rendkívül magasak. A levelet 12 légitársaság írta alá – Air France – KLM, Alitalia, Aviareps Kft., British Airways, Brussels Airlines, Chapman Freeborn Air Market Kft., LOT Polish Airlines, Qatar Airways, Swiss International Airlines, TAROM, Travel Service, Turkish Airlines. A budapesti repülőtér ugyanis többször emelte a díjakat, illetve újakat talált ki, mivel nemcsak azzal kell megküzdenie, hogy fogy az utas, de azzal is, hogy a maggyar állam 330 százalékkal (!) növelte a telekadót.

Ebből, és a felállított sátrakból is látszik, hogy áll a bál a budapesti repülőtéren. S hogy ennek mikor lesz vége, azt egyelőre senki sem tudja. Talán az lenne a megoldás, ha a tavaszi menetrendre megjelenne egy új magyar nemzeti légitársaság…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?