Budapesti szakmai gyakorlaton a komáromi iparisták

Két hetet töltött a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola tizenegy diákja a magyar fővárosban.A 2018/19-es tanév elején az Erasmus+ programnak köszönhetően iskolánk, a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola tizenegy – öt gépészet és hat elektrotechnika szakos – végzős

Két hetet töltött a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola tizenegy diákja a magyar fővárosban.

A 2018/19-es tanév elején az Erasmus+ programnak köszönhetően iskolánk, a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola tizenegy – öt gépészet és hat elektrotechnika szakos – végzős tanulója kéthetes külföldi szakmai gyakorlaton vehetett részt Budapesten.

Tizenegy fős csapatunk számára még a nyári szünet végén megkezdődött a kaland, mert a budapesti tartózkodás előtt csapatépítő tréningen vettünk részt.

Játékos, szórakoztató feladatok segítségével megismertük csapattársainkat, ugyanis nagyrészt csak látásból ismertük egymást. Miután összebarátkoztunk, 3 csoportba rendeződtünk, és egy kvíz segítségével felmértük tudásunkat Budapestről. A gyakorlattal kapcsolatos információt is itt kaptuk meg.

Izgatottan vártuk az indulás napját. Szeptember 2-án délután 5 órakor gyülekeztünk az iskola előtt. Miután nehéz csomagjainkat bepakoltuk az autóbuszba, készítettünk egy közös képet, elbúcsúztunk szüleinktől, és útnak indultunk. Útközben jókat beszélgettünk, iskolai történeteket meséltünk egymásnak. Fél 8 körül érkeztünk meg a hotelunkhoz. Megvacsoráztunk, megnéztük az evopro Kft. nevű céget, ahol az elektrotechnika szakos fiúk dolgoztak a két hét folyamán.

Másnap az elektrotechnika szakos fiúk már egyedül mentek a munkahelyükre. Bennünket, gépészet szakos diákokat Pásztor Tímea tanárnő vezetett el a C3D Műszaki Tanácsadó Kft.-hez, ahol a CREO 4 nevű tervezőprogram használatát tanulhattuk meg. A két hét folyamán készítettünk például szelepházat, tárcsákat, lemezalkatrészeket, összeállítottunk egy tengelykapcsolót, valamint megismerkedtünk a családfa funkcióval és a felületmodellezéssel is.

A munkaidő letelte után mindennap a város látnivalói, nevezetességei, érdekességei felé vettük az irányt. Az első héten például tettünk egy esti sétát a Duna-parton, megnéztük a kivilágított Országházat, a Láthatatlan kiállítást, a Margit-szigeti zenélő szökőkutat, ellátogattunk az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karára, voltunk moziban, a Csodák Palotájában, felmentünk a János-hegyre és a Gellért-hegyre. A második héten megnéztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, többször is utaztunk hajóval, megtekintettük a Cipőket a Duna-parton, felültünk a Budavári Siklóra. A nap végén általában fáradtan tértünk vissza a szállásunkra, mégis majdnem minden este összegyűltünk az egyik szobában. Itt zenét hallgattunk, kártyáztunk, jókat szórakoztunk.

A Budapesten eltöltött két hét minden percét élveztem. Szeptember 14-én kissé szomorúan, de sok új tudással és annál is több élménnyel gazdagodva szálltam le a buszról az iskolánk előtt.

Bakulár Brigitta

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?