A tejfeldolgozók növelnék az áraikat

Pozsony |

<p>A Szlovák Tejszövetség kevesli az üzletláncok által a hazai tejfeldolgozóknak fizetett árakat, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ezek az elkövetkező időszakban nőjenek – nyilatkozta Ján Johanes, a szakmai szövetség elnöke.</p>

Johanes szerint a feldolgozó üzemek manapság 38 százalékkal drágábban veszik át a tejet az őstermelőktől, mint egy évvel ezelőtt, miközben az üzletláncok által nekik fizetett árak ennél jóval kisebb mértékben nőttek. „A hazai őstermelők egyre többet követelnek tőlünk, míg az üzletláncok hallani sem akarnak az áremelésről” – vallja Johanes, aki szerint a hazai tejpiacot a nyers tehéntej iránti növekvő kereslet befolyásolja. Ez utóbbi kilogrammjáért Szlovákiában augusztusban 27 centet fizettek, míg az uniós átlag 30 cent volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?