Még nagyobb lehetett a nácik titkos föld alatti városa

Egy lengyel amatőr kutató azt állítja, hogy további, eddig nem ismert részeit fedezhette fel Alsó-Sziléziában a Riese (Óriás) nevű rejtélyes föld alatti komplexumnak.A náci Harmadik Birodalom egyik legnagyobb befejezetlen építkezéséről van szó, és nem zárható ki, hogy ott „még van valami”.Krzysztof

Egy lengyel amatőr kutató azt állítja, hogy további, eddig nem ismert részeit fedezhette fel Alsó-Sziléziában a Riese (Óriás) nevű rejtélyes föld alatti komplexumnak.

A náci Harmadik Birodalom egyik legnagyobb befejezetlen építkezéséről van szó, és nem zárható ki, hogy ott „még van valami”.

Krzysztof Szpakowski hobbikutató állítólagos felfedezéséről a TVN24 lengyel hírtévé számolt be, hozzátéve, hogy az amatőr kincsvadász a gigantikus komplexum három részlétesítményét találhatta meg. A Riese komplexumot a nácik építtették részben koncentrációs táborok foglyaival az alsó-sziléziai Bagoly-hegységben. A befejezetlenül maradt óriásberuházás pontos célja nem ismert, egyes feltételezések szerint talán egy csodafegyver gyártóbázisának szánták a föld alatti városként is emlegetett, 200 hektár alapterületű alagút- és járatrendszert.

Walbrzych (egykori német nevén Waldenburg) város közelében közben folynak az előkészületek annak az állítólagos náci páncélvonatnak a keresésére, amelynek létét két – egy lengyel és egy német – amatőr kincsvadász bizonyítottnak vél. A lengyel hadsereg tűzszerészei, vegyi és sugárzási szakértői kezdték átvizsgálni az érintett, a növényzettől már megtisztított területet, hogy megállapítsák, nincsenek-e egy méter mélységig a földben olyan anyagok – például aknák, hátramaradt háborús lövedékek –, amelyek veszélyesek lehetnek a környékbeli lakosokra és a látogatókra.

A lengyel rádió szerint a katonai előőrs szombatig folytatja a Wroclaw–Walbrzych vasútvonal mentén fekvő lelőhelyen a vizsgálatokat, amelyekről később tesznek közzé jelentést. A Radio Poland úgy tudja, hogy a hadsereg számos további vizsgálat elvégzését tervezi az év végéig.

A náci aranyvonat megtalálását bejelentő két amatőr kincsvadásznak egyébként meggyűlhet a baja az igazságszolgáltatással, mert a lengyel műemlékvédelmi felügyelet feljelentést tett ellenük, amiért „a szükséges engedélyek nélkül végeztek földradar-vizsgálatokat”.

Barbara Nowak-Obelinda nem titkolta, hogy a feljelentés fő célja a további leendő kincsvadászok elrettentése. „Nem akarjuk, hogy olyan kincskeresők árasszanak el bennünket, akik semmibe veszik az előírásokat” – mondta a Gazeta Wyborcza című lapnak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?