Költözik, de tovább működik a királyhelmeci közösségi központ

A Béke utcai egykori óvodaépületben különböző foglalkozásokat tartanak, a polgárok ügyes-bajos dolgainak intézésében segítenek a központ alkalmazottai.KirályhelmeCOktóber után is folytathatja tevékenységét a bodrogközi településen tavasszal megnyílt közösségi központ, ám az intézmény hamarosan új he

A Béke utcai egykori óvodaépületben különböző foglalkozásokat tartanak, a polgárok ügyes-bajos dolgainak intézésében segítenek a központ alkalmazottai.

KirályhelmeC

Október után is folytathatja tevékenységét a bodrogközi településen tavasszal megnyílt közösségi központ, ám az intézmény hamarosan új helyre költözik.

Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere lapunknak elmondta, a közösségi központ – egy sikeres pályázatnak köszönhetően – jelenleg a helyi szlovák tanítási nyelvű alapiskola épületében működik, itt öt alkalmazottnak számára tudtak munkát adni. A munkatársak a szociálisan hátrányos helyzetű polgároknak segítenek, feladataik közé tartozik a hivatalos ügyek intézése, a tanácsadás, az iskolalátogatással kapcsolatos ügyek megoldása, és egyéb problémák rendezése. A központban eredetileg a pályázat szerint október végéig fogadhatták volna az ügyfeleket, ám az intézmény ezután is a polgárok rendelkezésére áll. Mivel az elmúlt hónapokban már eddig is új helyiségekre volt szükségük, a foglalkozások egy részét néhány hete a Béke utcai óvodában tartották. Annak, hogy a város október után is tovább működtesse a központot, egyik feltétele volt, hogy az intézményt különálló épületben helyezze el. Ezért döntés született, hogy az évek óta üresen álló Béke utcai épületet erre a célra használják, ám azt előzőleg – részben – fel kell újítani. Október után az állami támogatás továbbra is fedezi az itt dolgozók bérét, valamint különböző berendezési tárgyakat és műszaki cikkeket is kapnak a zavartalan működéshez.

Az intézményhez egyébként július végéig több mint kétszázan fordultak különböző kérésekkel, a látogatók száma egyre nő. Az ide érkezők többsége kérvények megírásában és végrehajtási ügyek intézésében kér segítséget. Az alkalmazottak a gyerekek számára is tartanak iskolai előkészítő foglalkozásokat és hittanórákat, illetve korrepetálják a gyengébben teljesítő tanulókat. A központ mellett alakult roma tánccsoport tagjai heti három alkalommal vesznek részt foglalkozáson, a huszonöt tagú együttes négy zenészből, két énekesből és tizenkilenc táncosból áll.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?