Vihar tombolt Somorján

Közel nyolcvan milliméter eső hullott egy óra alatt, elöntötte a víz a házakat és a pincéket.SomorjaVihar tombolt vasárnap éjszaka Somorján. A károk felszámolása napokig eltarthat. A víz garázsokat, pincéket öntött el, 78 milliméter eső zúdult a városra.

Közel nyolcvan milliméter eső hullott egy óra alatt, elöntötte a víz a házakat és a pincéket.

Somorja

Vihar tombolt vasárnap éjszaka Somorján. A károk felszámolása napokig eltarthat. A víz garázsokat, pincéket öntött el, 78 milliméter eső zúdult a városra. A kár pontos összege még nem ismert.

Hétfőre virradóra rövid idő alatt 60–78 mm eső zudult a városra. Senki sem sérült meg, de több családi ház és tömbház pincéjét elöntötte a víz. A csatornák megteltek, a víz az utcára zúdult. A tömbházak lakói is károkat jelentettek, több lakás beázott. A felhőszakadást heves jégeső kísérte. A város területén áramkimaradás volt, harmadfokú árvízveszélyt jelentettek. A katasztrófaelhárítók egységét is bevetették, a lakosok is segítettek, lapátolták a pincékből a vizet. Tűzoltók Somorjáról, Bősről, Dunaszerdahelyről, Csallóközcsütörtökről és Gombáról érkeztek a helyszínre. Bekapcsolódtak a tejfalui önkéntesek is.

Tizennégy jármű érkezett a helyszínre, 11 szivattyúval összesen 80 ember dolgozott. Több utcában még hétfő délelőtt is faágak nehezítették a közlekedést. Az utak és a város megtisztítása folyamatban van, de több napig is eltarthat. A vihar és a felhőszakadás csak Somorját érte el, a környező településeket elkerülte. Bárdos Gábor, polgármester arra kéri a lakosokat, a károkat jelentsék a tűzoltóknál (031/562 21 71), illetve a városi hivatalban (031/590 04 11). „A vihar a Felső-Csallóközben koncentrálódott. Hatalmas felhőszakadás volt, az utcákon hömpölygött a víz” – mondta Nagy József, az Area közterület-fenntartó vállalat igazgatója.

A helyszínen tegnap önkéntes tűzoltók dolgoztak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?