Szuperhősbőrben

Hollywoodban hősko- rukat élik az élőszerep- lős képregény-adaptá-ciók. A Marvel, a DC és a Fox egymás után viszi vászonra a szuperhősök kalandjait.

Hollywoodban hősko- rukat élik az élőszerep- lős képregény-adaptá-ciók. A Marvel, a DC és a Fox egymás után viszi vászonra a szuperhősök kalandjait. Az elkövet- kezendő négy évben összesen 25 ilyen típusú film kerül a mozikba.

A 25-ös lista legérdekesebb és legígéretesebb darabjaiból szemezgettünk.

A Marvel háza táján

A Marvel volt az úttörő a szuperhősös univerzumok kiépítésében. Kevin Feige, a stúdió főnöke a 2008-as Vasemberrel alapozta meg a Marvel-világot, az elmúlt években pedig lépésről lépésre tágította. Feige 2019-ig percre pontosan megtervezett mindent.

Az eddigi legkockázatosabb húzása kétségkívül az Észak-Amerikában a hétvégén bemutatott A Hangya című mozi. Ez a karakter a képregényekben sem örvend túl nagy népszerűségnek, így komoly az esély arra, hogy ő lesz az első Marvel-hős, aki megbukik a pénztáraknál. Az már biztos, hogy a nyitóhétvége vegyesen alakult: bár a Paul Rudd főszereplésével készült film az észak-amerikai box-office lista élén végzett július harmadik hétvégéjén, Marvel-mozi a Hihetetlen Hulk 2008-as bemutatója óta nem hozott ilyen alacsony jegybevételt. Igaz, az 58 millió dollárnyi észak-amerikai kassza mellé a nemzetközi piacok további 56,4 millió dollárt hoztak (a filmet még 37 országban mutatták be ezen a hétvégén).

A következő pár évben is lesz néhány rizikósabb képregény-adaptáció a stúdió háza táján, de az esetleges buktákat bőven ellensúlyozzák az olyan bejáratott hősök mozijából származó bevételek, mint Thor, Pókember vagy Amerika Kapitány. Ezek közül az első az Amerika Kapitány – Polgárháború című film lesz, amely 2016 tavaszán kerül a mozikba, és lényegében tekinthető egy újabb Bosszúállók-mozinak, mert a Chris Evans alakította főhős mellett szerepel benne Vasember (Robert Downey Jr.), Sólyomszem (Jeremy Renner), Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) is. Két évvel később pedig jön az igazi Bosszúállók-folytatás, melyben a fent említettekhez csatlakozik Thor (Chris Hemsworth) és Hulk (Mark Ruffalo) is. Közben még megnézhetjük Thor és Pókember legújabb kalandját, és a 2014-es A galaxis őrzőinek folytatását is.

A DC és a gonoszok

A DC jó pár éves lemaradással kezdte építeni saját univerzumát. A 2013-as Acélember volt az alapkő, és igazán csak jövőre indul be a gépezet, de akkor nagyon. Rögtön a két legnagyobb ütőkártyáját játssza ki a stúdió: egy filmbe pakolta Batmant és Supermant. A júliusi Comic-Conon bemutatott előzetes alapján a következő sztori körvonalazódik: a 2013-as Acélember végén Zod tábornok és Superman (Henry Cavill) küzdelmének számos ártatlan áldozata volt, sőt egy Wayne-torony is összedőlt, amelyben vélhetően szintén tartózkodtak ártatlanok. Ezt a pusztítást akarja megbosszulni Batman (Ben Affleck), így a két hős egymásnak feszül. A filmben feltűnik még Wonder Woman (Gal Gadot) és Superman fő ellenfele, Lex Luthor (Jesse Eisenberg) is.

A DC másik nagy dobása a Suicide Sqaud lesz, amely szintén jövőre érkezik a mozikba. Ebben a filmben a stúdió összegyűjtötte a DC-univerzum leghíresebb gonosz karaktereit, hogy egy öngyilkos küldetésre küldje őket. Láthatjuk akcióban Deadshotot (Will Smith), Harley Qiunnt (Margot Robbie) és Jokert (Jared Leto) is.

X-Men és azon túl

A Fox eddig a X-Men-univerzumot gondozta hatékonyan. Idén ezt bővítik a Fantasztikus négyes című filmmel, amelyben négy fiatal űrhajós egy alternatív univerzumba teleportál, és különleges képességekre tesz szert. A film négy főszereplője Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell és Michael B. Jordan.

Aztán ismét a mutánsoké lesz a főszerep a Foxnál, három X-Men-film is szerepel a tervekben. A 2016-ban bemutatandó X-Men – Apokalipszisben feltűnnek a régi ismerősök – Magneto (Michael Fassbender), Xavier professzor (James McAvoy), Mystique (Jennifer Lawrence) – plusz két új mutánst is megismerhetünk. Az egyik Gambit lesz, aki telekinetikus erővel bíró szerencsejáték-függő. Őt Channing Tatum kelti életre.

Ennél jóval érdekesebb projektnek ígérkezik a Deadpool című mozi, amely egy nagydumás, antihős mutánsról fog szólni. A film valószínűleg 18-as korhatár-besorolást kap, így nem kell hiányolnunk a káromkodást és a véres jeleneteket sem. Deadpool szerepében Ryan Reynolds bújik (anti)hősbőrbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?