Rendőrrel koszorúztak a körforgalomban

ÖSSZEFOGLALÓPozsony/Komárom. 2010- ben, a választások előtt még maga Robert Fico kormányfő tartott ünnepi beszédet Komáromban, a két bizánci hittérítő frissen áthelyezett szobránál, idén már csak 5 perces megemlékezésre futotta. Holott az idei a Cirill és Metód megérkezésének 1150.

ÖSSZEFOGLALÓ

Pozsony/Komárom. 2010- ben, a választások előtt még maga Robert Fico kormányfő tartott ünnepi beszédet Komáromban, a két bizánci hittérítő frissen áthelyezett szobránál, idén már csak 5 perces megemlékezésre futotta. Holott az idei a Cirill és Metód megérkezésének 1150. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév. Komáromban még csütörtökön tartottak szentmisét az ünnep alkalmából. Ezután „rendőri segédlettel” koszorút helyeztek el a Kossuth téren, a körforgalom közepén álló szobornál, tájékoztatta lapunkat Jozef Černek, a Matica slovenská komáromi szervezetének elnöke. Indoklása szerint azért nem volt nagyobb ünnepség, mert azokat a megyeszékhelyen tartják.

A közjogi méltóságok csütörtökön és tegnap emlékeztek a Theszalonikiból érkezett hittérítőkre. A parlament csütörtökön ünnepi ülést tartott, amelyen részt vett Ivan Gašparovič államfő, Robert Fico miniszterelnök és a kormány tagjai. Pavol Paška (Smer) házelnök szerint mi mindannyian a két hittérítőnek köszönhetően tudhatjuk, kik vagyunk. „Csodálatos érzés, hogy mi mindannyian, a Szlovák Köztársaság polgárai, részei lehetünk egy több mint 1000 éves történetnek, amely segít megérteni, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk” – jelentette ki Paška. Pavol Hrušovský (KDH), a parlament korábbi elnöke úgy véli, Cirill és Metód története csodálatos és egyben figyelmeztető. „Nemcsak egy álom megvalósulásáról szól, hanem a megsemmisítéséről is” – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus. (lpj, vkm, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?