Popeye miatt valóban több zöldséget esznek a gyerekek

<p>Azok a szülők, akik mindennapos harcot folytatnak csemetéikkel a zöldségevés miatt, ezentúl jobban teszik, ha leültetik a Popeye kalandjait vetítő tévéképernyők elé a gyerekeket - mutattak rá brit lapok hétfőn.</p>

Popeye miatt valóban több zöldséget esznek a gyerekek, ezt most már tudományos kutatás is alátámasztja.

Azok a szülők, akik mindennapos harcot folytatnak csemetéikkel a zöldségevés miatt, ezentúl jobban teszik, ha leültetik a Popeye kalandjait vetítő tévéképernyők elé a gyerekeket - mutattak rá brit lapok hétfőn.

Ugyan Popeye, a tengerész már a múlt század harmincas évei óta a spenótevés és a vegetarianizmus "reklámarca", a gyerekek étrendjére gyakorolt hatását most már tények is alátámasztják.

Thaiföldi szakemberek kimutatták, azok a gyerkőcök, akik nyomon követték Popeye spenótevő szokásait, mielőtt a rajzfilmhős megvívta éppen aktuális csatáját ellenségével, Blutóval, kétszer annyi zöldséget ettek.

A vizsgált négy- és ötéves korosztályhoz tartozó kisgyerekek négy adag zöldséget tüntettek el, míg a kutatás előtt csak kettőt. A projektnek fontos része volt, hogy a gyerekeknek Popeye kalandjait vetítették, de emellett a kicsik zöldségültetésben, kóstolásban és főzésben is részt vettek.

Popeye 1933-ban tűnt fel először a filmvásznon, és sokak szerint a nagy gazdasági világválság idején nagyban hozzájárult az amerikai spenótipar megmentéséhez.

Nagy-Britanniában azonban - mint azt a lapok megjegyzik - a szülőknek más módszert kell keresniük gyerekeik meggyőzésére, mivel a szigetország televíziós csatorná

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?